Hitra Vektløfterklubb arrangerte det tradisjonelle julestevnet i romjula (29.12.17)

Julestevnet er et stevne der klubben også setter det sosiale i fokus. Etter stevnet var det kaffe og kaker sammen med premie-utdelingen. Den lokale quiz`en er også veldig populær. I år var ca. 40 personer til stede på dette arrangementet.

Vektløftermessig var det et meget vellykket stevne som denne gangen besto av ni deltakere i forskjellige vekt og årsklasser.

Åse Johanne Berge, en av de to jentene i klubben, her i ferd med å ta støt på 48 kg. Eetter dette klarte hun også 50 kg, noe som ble ny personlig rekord i støt med 3 kg!

Jentene kommer

Av de to jentene i klubben var det Åse Johanne Berge som fikk det til best denne gangen. Hun forbedret sin personlige rekorder i rykk og støt med totalt 4 kg. På tross av det ble hun slått knepent av lagvenninnen Ronja Lenvik. Begge løfter i 53 kg klassen.

Av ungdommene er det flere som fremhever seg. Den yngste på dette stevnet, Ove Knutshaug viser veldig god fremgang teknikkmessig.

Ole-Magnus Strand med 145 kg i støt (rekorden ble 148 kg).

Mikal og Remy

Trenerkompisene Mikal Akset og Remy Aune viser veldig god fremgang for tiden. De har hatt en god høst treningsmessig og det gir resultater. Det er ikke mye mer enn en måned siden Mikal klarte 100 kg i støt og Remy er nå hakk i hæl, med 5 kg i personlig rekord i støt denne gangen

Kim beste ungdomsløfter

Kim Aleksander Kværnø som for tiden trener mest i Trondheim var også med på julestevnet. Han vant klassen sin og ble stevnets beste ungdomsløfter. Kim Alexander er juniorløfter fra 2018

I junior og senior var det også 2 utøvere. Ole Magnus Strand som er siste års junior og Runar Klungervik som er seniorløfter. Begge er fornøyd med egen innsats på dette stevnet.

Landsdelsmesterskap og NM Senior

Neste større stevne for Hitra Vektløfterklubb er landsdelsmesterskapet som arrangeres i Trondheim 20–21. januar. Der kommer vi til å delta med en tropp på ca. 10 utøvere.

Ellers er det NM senior i midten av februar. NM Senior arrangeres i år i Naustdal–Førde Hitra Vektløfterklubb har mest sannsynlig 4 utøvere som er aktuelle og kvalifiserte for dette mesterskapet.

Ove Knutshaug, en av de ferskeste utøverne for tiden, viser god fremgang og teknikk.

Ole-Magnus satte ny regionrekord

Året 2017 fikk en kjempefin avslutning for Ole-Magnus Strand da han satte nye regionrekorder i både rykk og støt for i klasse junior menn, 94 kg

Ole-Magnus var i fjor (2017) siste års junior, og rekorden i juniorklassen ble satt bare et par dager før han gikk over i seniorenes rekker.

Under vektløfterklubbens eget julestevne, løftet han hele 118 kg i rykk og 148 kg i støt – totalt 266 kg.

Dette er de tyngste vektene løftet av en junior uansett vektklasse i Nordenfjeldsk vektløfterregion siden 1998, da dagens vektklasser ble introdusert.

Også John Birger Brevik i Hitra VK er imponert over Ole-Magnus.

- Han viste utrolig god form i julecupen, og beviste at året i militæret ikke har satt ham tilbake som vektløfter. Det skal bli spennende å følge ham videre som senior, sier Brevik.