Fredag kveld treffer lokalavisa to karer utenfor sekretariatet som er ivrig opptatt med kobling av diverse antenner og underlige innrettninger. Nysgjerrigheta tar overhånd hos reporteren og dermed blir det en kjapp innføring i moderne tidtaging.

Sammen med startnummeret får hver deltager utdelt en tidtagingsbrikke som festes på hjelmen.  en unselige plaststripa sender signaler til enheten som karene fra EQtiming har kobla opp mot en kombinert sender og mottager. For tida blir slett ikke registrert dirrekte der på målstreken.

- Denne sender signalene til en eller annen plass i USA før de sendes tilbake over Atlanteren og tas ned på Eina på Toten. Så kommer de hit og blir registrert, og dermed har vi nøyaktig tid på samtlige som starter bare sekunder etter målgang. For å formidle signalene her bruker vi ICE-nett, forklarer Lars Terje Melhus ivrig.

-Så dere er risende i sykkeltider altså, spør vi.

-Ja ikke bare sykkeltider. Vi er med på terrengløp, motbakkeløp og orientering også om sommeren. Vi er på farta de fleste helgene, sier de.

- Det med tidtaging er veldig viktig, og ikke bare for de som stiller i eliteklassen. Det virker som om alle blir motivert av tida på rittet eller løpet. Om de for eksempel har blitt sprekere enn i fjor eller om de slår en nabo eller bror.

Hva om ett eller annet svikter i all elektronikken undrer vi?

- Da har vi et backup-opplegg med kamera, men det blir litt av en jobb å plukke fra hverandre, avslutter Lars Terje mens vi trekker oss unna så de får fred til å koble opp alt riktig, så kameraet forhåpentlig blir overflødig i år også.