Jan Kjølsø er veldig fornøyd med de sportslige prestasjonene til de lokale løperne under årets Hitraløp.

– 74 personer stilte med startnummer. Det er flere enn i fjor. Spesielt hyggelig er det å registrere at mange ungdommer gjør det svært godt med løpeskoene på beina.

Han viser bl.a. tvillingene Helena og Vendela Bekken fra Frøya som i klasse 10-11 år løp 6,7 km på omlag 32 minutter.

– Rett og slett fantastisk. De slår jo løpere som er langt eldre, påpeker en imponert Kjølsø.

Han framhever også brødrene Vetle og Odin Rømuld fra Ut-Hitra sportsklubb.

Vetle (klasse 8-9 år) løp på tiden 33,33, mens Odin (klasse 14-15 år) ble klokket inn på sterke 29,05.

I de eldre klassene leverte Nils Jacob Kjølsø og Mikael Wassæther gode løp, mens Andom Tekese overbeviste på halvmaraton og vant denne. Rune Andre Jensen var raskest på 42 kilometeren.

Nå venter nye oppgaver for løperne til Hitra Friidrettsklubb. I helga det Vinganrunden og i begynnelsen av mai er det klart for Tordenskioldløpet i Trondheim. Sesongen er med andre ord i full gang.

487 startende

Med 487 startende er Jan Kjølsø strålende fornøyd med deltakelsen i Hitraløpet sist helg.

– Riktig nok er det dette noe færre enn fjoråret, med med tanke på at 80 håndballspillere var bortreist på håndballcup sammen med foreldre og søsken, i tillegg til at det var fotballsamling i idrettsparken, kunne vi ikke forvente annet enn en liten nedgang, mener Jan Kjølsø. Han håper klubben neste gang klarer å finne ei helg der men unngår «kollisjoner» med andre store arrangement.

Kjølsø setter stor pris på de gode tilbakemeldingene Hitra Friidrettsklubb fikk etter løpet. Ikke minst vet flere næringsaktører å verdsette Hitraløpet.

– Lerøy stilte med utrolige 101 startende. Fra bedriften får vi ros for å lage et arrangement som får ansatte til å trimme. Også Rindal idrettslag som stilte med en solid tropp, var svært godt fornøyd med Hitraturen, og viste til godt merkede løyper, godt vakthold og ikke minst god service.

Selv om flere støttespillere i friidrettsklubben av ulike årsaker ikke hadde anledning til bidra denne lørdagen, føler Jan Kjølsø at de hadde full kontroll.

– Ikke minst var det hyggelig å få god hjelp av våre eritreiske venner som i tillegg til å utføre mange praktiske gjøremål, også tok seg tid til å delta i løpet.

Evalueringsmøte

Torsdag kveld (25. april) skal årets arrangement evalueres. Jan Kjølsø håper også bedriftene vil delta og komme med sine innspill.

Et av spørsmålene som kommer opp, er om slike marsjer og løp bør arrangeres flere ganger i året, nettopp for å stimulere folket til jevnlig trim.

Flytting av Hitraløpet til månedsskiftet mai/juni skal også vurderes, men tanke på å være sikret litt bedre utetemperatur.

Av andre innspilles som er kommet, nevnes tidligere informasjon til bedriftene, komprimering av arrangementet tidsmessig og fellesstart for mosjonister.