Jens Bastian Aamodt, oppvokst på Melandsjø og med aner fra Hitra, vant juniorverdensmesterskapet i dans i helga. Sammen med Tuva Vik Byberg danset han seg til topps i boogie woogie i verdensmesterskapet, som ble holdt på hjemmebane i Fauske i helga.

SE PARET DANSE - START VIDEOEN VED Å KLIKKE PÅ HOVEDBILDET. (Mobilbrukere, klikk her)

Dette er paret første internasjonale seier, men helt uventet var det ikke. For ikke lenge siden ble Jens Bastian og Tuva nummer to i den europeiske finalen i Stuttgart, og de tok bronse i VM samme sted i fjor.

- Et par for framtiden

- De er virkelig et par for fremtiden for dansen i Norge, konstaterte kommentator Olav Traaen etter at gullet var sikret.

Jens begynte å danse med søskenbarnet sitt da han var i åtteårsalderen, og den unge mannen falt for swingtakten.

- Det føles meget bra å ha vunnet VM-gull, sier Jens Bastian Aamodt til Trønder-Avisa, og legger til at han og Tuva har jobbet hardt for å bli så gode. Men om de kommer til å satse fullt og helt på dans i framtida er foreløpig uvisst.

Liker tanken på proffdans

– Det har i hvert fall vært råartig å satse. Dansen tar en del tid, men det er artig og selvvalgt. Og familien stiller opp, sier Tuva.

Jens liker tanken på å bli proffdanser.

- Vi har veldig lyst. Men nivået er veldig høyt. Jeg vet ikke om vi kan trene rundt tretti timer i uka slik de beste gjør, sier junior-verdensmesteren til bladet.no

Jens Bastians far er Sigurd Aamodt og moren heter Bjørg Aamodt. De jobbet begge på Hitra før de flyttet til Stjørdal.