Tidligere i dag kom nyheten om at Nichlas Midtsand er på vei over til serieleder Strindheim. Men han får følge bort fra Frøya FK av flere andre spillere. Også Mats Henriksen har varslet klubbledelsen om at han forsvinner - Henriksen skal spille for KIL Hemne fra høstsesongen av.

I tillegg blir Fredrik Andresen, Kenneth Moen og Einar Arnesen alle snart utilgjengelig for Frøya-spill på grunn av utdanning fra høsten.

- Det er ikke gunstig å miste alle disse, medgir sportslig leder Stig Halvorsen.

Dominerte i vårsesongen

- Spesielt Einar, Fredrik og Nichlas har alle vært veldig dominerende i de siste kampene og skal ha stor ære for seirene, sier han til lokalavisa Hitra-Frøya.

Halvorsen understreker at det ikke ligger noen felles dramatikk i at så mange spillere forsvinner på en gang.

- Det er forståelig at Nichlas har ambisjoner. Vi spiller for å berge plassen, Strindheim spiller for opprykk. Jeg har spurt ham om det er noe vi som klubb kunne gjort annerledes, men han svarer at han har trivdes god. Når det gjelder Mats, så mister han nå endel av sine kamerater i klubben, og det har nok bidratt til at han vil prøve seg i KIL Hemne, sier Halvorsen.

Drar til utdanning

Einar Arnesen har ifølge Halvorsen kommet inn på Politihøgskolen fra høsten og reiser til Oslo eller Bodø. Politistudentene Fredrik og Kenneth har det siste året hatt praksisutplasseringer i nærområdet. Nå skal de tilbake til skolebenken og blir derfor utilgjengelige for Frøya-spill etter august, selv om de fortsatt er Frøyaspillere.

- Når vi mister disse, gir det en fin mulighet til de som har vært nest best til å ta utfordringen. Vi jobber også for å skaffe forsterkninger, sier Halvorsen.

Disse kommer trolig

Sånn det ser ut nå - akkurat en uke før høstsesongen sparkes igang hjemme mot RBK3 - kommer Tore Erik Løvås tilbake. Det samme gjelder Johan Bals, som har vært bortreist for skolegang. Og Janek Kalda, som kom inn i troppen helt på tampen av vårsesongen, blir med for fullt utover høsten.

- Vi håper også at Magnus Helgesen blir skadefri. I tillegg har vi to-tre-fire utlendinger som kanskje får jobb på Salmar og kan bli Frøya-spillere. De vil i så fall bli en del av treningsgruppa på Frøya og styrke troppen, sier Halvorsen til lokalavisa.

Bulgareren Martin Dimov er foreløpig det eneste kjente navnet av de mulige nye. Venstrebacken har flere kamper i bulgarsk eliteserie og sier til froya.no at han ønsker å ta med familien og bosette seg på Frøya.

Johan Bals er på vei tilbake til Frøya FK.
Nichlas Midtsand skal til Strindheim.
Einar Arnesen skal på skolebenken.
Magnus Knutsen Helgesen blir forhåpentlig skadefri.