Hitra vant to og tapte to kamper i gruppespillet. Dermed måtte laget ut i kamp mot Åland for å avgjøre hvem som skulle bli nr. fem og seks i Øylekene.Dagens motstander Åland spilte sist sesong i Allsvenskan, dvs 1. divisjon i Sverige. Laget rykket riktignok ned, men har spillere som spiller i Allsvenskanklubber i Sverige. Da kan ikke Hitrajentene henge med hodene selvom 5. plassen røk mot ålendingene.Trener Paul Andersen forteller at Hitra gikk rett i strupen på Åland som planlagt og vant de to første settene 25-22 og 25-18. De to neste ble Hitrajentene presset på defensiven og tapte 17-23 og 9-25.

Absolutt godkjentDermed var det klart at kampen måtte avgjøres i et femte sett. Lagene fulgte hverandre tett, og det var Åland som fikk inn den avgjørende ballen slik at de vant settet 18-16.

- 6.plass er absolutt godkjent når vi ser hvilke øyer som er foran oss på tabellen. Grønland satser alltid tungt før øylekene og er innom Danmark på treningsleir med kamper mot gode lag. Bermuda har helt andre ressurser enn lille Hitra og det samme må sies omSaaremaa og Færøyene. Saaremaa har to spillere på det estiske seniorlandslaget og de fleste spiller på elitenivå i Estland. Færøyene har 8 spillere som skal spille i dansk elite og 1.divisjon til høsten. Forskjellen mellom topplagene og Hitra er stor, men vier storfornøyd med at vi vinner mot de vi kan sammenligne oss med. Denne gangen var det nære på at vi tuktet en av de store, oppsummerer Paul Andersen.