Nils Jakob Kjølsø løp 10 kilometeren under helgas Oslo Maraton. Her satte han en solid personlig rekord på distansen. Persen på 10 km gateløp var fra før på 35 minutter og 56 sekunder. Nå løp han på 35.09, og det ga han tredjeplass og bronsemedalje i klassen 20-23 år. Blant over 4000 løpere totalt på 10-kilometeren , var dette den 19. beste tida.

- Jeg hadde som mål å komme meg på 35-tallet, så dette er jeg veldig fornøyd med, sier 21-åringen fra Hitra.

Nils Jakob er sønn av Hitra mest profilerte friidretts-entusiast, og har fått løpinga inn med blodet.

- Jeg har trent hele livet. Nå prøver jeg å få til tre løpeøkter i uka, samtidig som jeg både trener rulleski og kampsport, og prøver å få til ei økt med styrketrening i uka. Men jeg har vært mye plaget med et kne. Det er det som holder meg litt tilbake. Men det gir jo litt mersmak med slike resultater, så det hadde vært arti å satse mot Bermuda, sier Nils Jakob Kjølsø.

Neste sommer satser nemlig Hitra og Frøya på å reise til øylekene på Bermuda. De siste to øylekene har langdistanseløper Turi Malme sørget for friidrettsmedaljer til Hitra, og Hitra har tradisjon for å sende avgårde friidrettsutøvere.

Nils Jakob ser for seg 5000 og 10.000, men kanskje også 1500-meter, som aktuelle distanser å satse på.

- Jeg har sett resultatene fra de siste årene, og de er ikke helt avskrekkende. Men det er nok et stykke opp til medaljene, sier Nils Jakob Kjølsø.

Hitra friidrettsklubb stilte med hele syv løpere under helgas Oslo Maraton. Ved siden av Nils Jakob Kjølsø løp Rune Lossius og Vegard Heggvik 10 kilometer. Michael Vassæther, Tove Nordbotn og Svein Jarle Slenes løp halvmaraton, mens Rune Jensen løp en meget bra helmaraton på 2.58.24.