Hitra Fotballklubb (HFK) har igjennom året flere arrangement, og sponsorcupen er et av disse. Cupen har vokst seg større for hvert år, og er i ferd med å bli en tradisjon i klubben.

Fredag er det klart for nye tøffe oppgjør i idrettsparken.

Gir noe tilbake

Nestleder i HFK, Jørgen Fjeldvær, forteller at det er viktig for klubben at sponsorene får noe igjen for pengene de bidrar med.

- I Hitra Fotballklubb er vi veldig stolte over mange, gode sponsorer som bidrar godt inn i klubbkassen. De står for vel halvparten av våre inntekter. Derfor synes vi det er på sin plass med en sponsorcup, mener Fjeldvær.

Mat og trekning

Fredag starter det hele med felles bespisning på Hjorten Hotell der alle som er med på cupen er invitert.

- Her blir det også trekning av gruppene i beste UEFA-stil, lover Fjeldvær.

I tillegg vil klubben synliggjøre hva de holder på med og informere om hva pengene brukes til.

Etter middag og gruppetrekning, er det tid for å knyte på seg fotballskoene og ta turen ned til idrettsparken.

- Denne gang er hele 12 lag påmeldt, noe vi er svært godt fornøyd med, forteller nestlederen.

I disse Høgmo-tider hadde fotballklubben sett for seg en innovativ og grensesprengende fotballturnering.

- Men etter å ha studert de påmeldte lagene og deres spillere, tror jeg vi må sette det sosiale i fokus, sier Jørgen Fjeldvær med et glimt i øyet.

Fra sponsorcupen i 2012

Pokal og hjertestarter

Lagene er inndelt i to grupper på hver seks lag, slik at hvert lag får minst fem kamper. Gruppevinnerne møtes i finalen, og vinneren hedres med pokal. Hyggelig er det at BeWi også har lovt bort en hjertestarter til vinnerlaget.

Det spilles på tre baner (7’er-fotball) slik at det ikke vil bli mye ventetid mellom kampene.

- Ulvan United har vært best et par ganger, men i fjor gikk El-konsult til topps. Det blir spennende å se hvem som vinner fredag. Samtidig vil jeg understreke at ikke alle går for å vinne. Mange bruker sponsorcupen som et sosialt tiltak for bedriften, og lar heller resultatene på banen bli som de blir.

Jørgen Fjeldvær håper på god stemning i idrettsparken, og oppfordrer lagene til ta med seg supportere for å lage en fin ramme rundt kampene.