Fotball, Gutter 19, Hitra FK- KIL/Hemne: 1-1

Hitra FKs gutter 19-lag har hatt en strålende sesong i 1. divisjon og skulle sent torsdag kveld krone det hele med seier over KIL/Hemne. Men det ble bare uavgjort 1-1, og dermed ender Hitra på andreplass i avdelinga. Seieren går til Orkla2, som samtidig vant hele 16-0 over Charlottenlund.

Dette var et surt poengtap å svelge for hitterværingene, som hadde føringa på mesteparten av kampen. Hjemmelaget, med 60-70 tilskuere i ryggen, tok ledelsen i første omgang med det som trolig var et selvmål. Men andre omgang var kun et par minutter gammel da gjestene fra Hemne fikk tildelt frispark på hjørnet av 16-meterfeltet etter en holdning. Innlegget ble slått hardt og lavt inn foran mål, og det var et Hemne-bein som traff først. Dermed sto det 1-1.

KIL/Hemne, som nå hadde vinden i ryggen, spilte nokså konsekvent på taktikken høye, lange baller opp mot Hitras målfelt gjennom hele omgangen, mens Hitra tok kontroll overmidtbanen og spilte seg framover med kjapp fotball.

De fleste på laget er på plass og noen måtte ha smilehjelp. Bakerst til høyre er Terje Jørgensen. Foto: Rune Eian.

Lufta gikk slett ikke ut av hjemmelaget etter utligningen, men vartet istedet opp med mange fine angrep. Det gikk ikke lenge før et knallhardt skudd ble sendt mot Hemne-målet. Publikum jublet og trodde på mål, men ballen hadde strøket på utsiden av stolpen.

Like etter ble en ensom Hitra-angriper felt av keeper få centimeter utenfor straffe-feltet. Keeper var heldig som slapp med bare gult kort.

Og noen få minutter senere skjøt Hitra i stanga.

Men ballen ville altså ikke mer i mål - for noen av lagene - og kampen endte 1-1.

KIL/Hemne endte på 7.plass på tabellen.