HITRA FK - FRØYA FK 0-4:

Hitra FK og Frøya FK møttes i dag i Hitra idrettspark for treningskamp før alvoret braker løs for dem begge. Divisjonsforskjellene er fortsatt der; 4.divisjonslaget Frøya er fortsatt storebror i øyregionen og vant fortjent med fire mot null på 5.divisjonslaget Hitras hjemmebane.

- Vi er vel ganske fornøyde. Det var en tøff og morsom kamp som kunne inneholdt enda flere mål til oss og også til Hitra, sier sportslig leder i Frøya FK, Stig Halvorsen.

- Dette ser bruktbart ut med tanke på seriestarten om 14 dager, sier Halvorsen til lokalavisa.

Hitras trener Jan Morten Bjerkan er ikke nedtynget av skuffelse etter stortapet. Han mener det er lenge siden forskjellen mellom Hitra og Frøya på senior herrefotball har vært så liten som nå.

- Selv om vi taper 0-4 er det jevnere enn på lenge. Også vi skaper nok sjanser til å score mål. Selv om vi ikke klarer det, er det greit å se at vi klarer å holde hele kampen ut, sier Bjerkan. Han sier det har vært en bevisst strategi å legge seg ut med antatt bedre lag i sesongoppkjøringa.

- Som RBK har også vi spilt treningskamper mot presumtivt bedre lag. Det tjener vi på, vi hever oss. Det er lenge siden vi har hatt et så godt seniorlag på Hitra som nå, mener Bjerkan.

Første seriekamp for Hitra er mot Støren 27. april.

Målene i dag ble scoret av Jørgen, Remi, Ole og Zuva.

(Foto: Knut Arne Strømøy)