Hitra Vektløfterklubb har i helga deltatt på NM Lag. Stevnet ble arrangert i Naustdal like utenfor Førde.  Mesterskapet arrangeres hvert år etter at lagserien avsluttes på høsten. Ett lag består av maks 4 løftere der de 3 beste er tellende.  Lagserien fungerer som kvalifisering for NM Lag.

Hitra VK var i utgangspunktet ikke kvalifisert da laget kom på 5. plass i serien, men ett lag trakk sine løftere og Hitra fikk derfor anledning til å delta på NM. Dette er også er veldig motiverende for de som deltar, da dette er et stort stevne med masse løftere også med hele norgeseliten på plass.

Karl Petter Ulvan

Hitterguttene løftet i 2. og 3. pulje på fredag

Karl Petter Ulvan var den første som skulle i ilden. Han startet på 45 kg i rykk og gikk opp til 48 kg i 2. løftet, noe som også gikk bra. Han satset på 52 kg i 3. løftet. 52 kg ville i tillfelle bli pers og han fikk 3 hvite lamper som betyr godkjent.

I støt startet han på 62 kg noe som gikk bra, videre opp til 66 i 2. løftet, det gikk også bra. Karl Petter var ikke snauere enn at han også satset på pers i støt. 70 kg ble meldt inn og løftet ble gjennomført og bestått. 6 godkjente løft og personlig rekord i begge øvelser er en meget god prestasjon i et norgesmesterskap.

Runar Klungervik

I 3. pulje denne dagen skulle både Runar Klungervik og Ole Magnus Strand delta.  Runar er først ute på platten med et godkjent begynnerløft på 65 kg i rykk.  Han gikk rett opp til 70 kg som forøvrig er hans personlige rekord.

2. løftet ble dessverre underkjent, så han satset derfor alt på å ta den samme vekta i 3. løftet, noe som heldigvis gikk bra.

I støt startet han med 85 kg i 1.løftet. Når vi så vet at hans personlige rekord i støt er 90 kg, kan det se ut som han satset på rekord også i denne øvelsen. 90 kg i 2. løftet gikk også greit, men 93 kg i 3. løftet ble for tungt denne gangen. Runar endte derfor opp med tangering av personlig rekord i begge øvelsene.

Ole Magnus Strand

Ole Magnus startet med 78 kg i rykk noe som gikk bra. Han økte til 83 kg, det er 1 kg under pers og også dette løftet ble godkjent. Han satset på 86 kg i 3. løftet, men fikk røde lamper og ble stående igjen med 83 kg i rykk.

I støt startet han på 105 kg. Dette gikk bra og han la på til 110 kg på 2. løftet. Dette er personlig rekord og skulle normalt gå bra. Men dessverre han. Det ble derfor satset alt på å klare den samme vekta i 3 . løftet. Det gikk heldigvis bra, noe som betyr at Ole Magnus endte opp med 83 i rykk og 110 i støt

Totalt holdt dette til en bronsjemedalje for laget, men vi skylder samtidig å nevne at det var bare 10 poeng unna sølvmedaljen

– Fornøyd

Kristian Ulvan var med som lagleder og hadde ansvaret for bistå guttene under oppvarming og frem til siste løft er gjennomført. Han melder at stemningen var spent, men kontrollert. Det kan vi forstå når vi tenker at det manglet bare ca 10 poeng unna å slå kloa i sølvmedaljen.

– Hitra Vektløfterklubb er fornøyd med både innsats og plassering. Når vi i tillegg vet at alle tre ennå har to  år igjen i ungdomsklassen, satser vi på å komme enda sterkere tilbake neste år, sier John Birger Brevik i Hitra Vektløfterklubb.