I nominasjonsrunden kom det fram at Øystein er svært populær blant de han trener og at han er et forbilde i nærmiljøet. Håndballtreneren på Frøya blir beskrevet som en ressursperson som bruker nesten hele fritiden sin på det viktige idrettsarbeidet med barn og unge.

Det er organisasjonen "Av og til - uten alkohol" som står for kåringen. Det er kommet inn forslag på hele 400 kandidater. I nominasjonsrunden kom det fram at Øystein er svært populær blant de han trener og at han er et forbilde i nærmiljøet. Håndballtreneren blir beskrevet som en ressursperson som bruker nesten hele fritiden sin på det viktige idrettsarbeidet med barn og unge.

Trenere er viktig rollemodeller

Hver eneste dag gjør landets trenere – innen alle idretter - en fantastisk innsats som rollemodeller for barn og unge over hele landet. Derfor har organisasjonen AV-OG-TIL fått med seg et stjernelag av kjente idrettspersonligheter for å hylle trenerne, og kåre Norges beste trenerforbilde.

Juryen består av Frode Kyvåg, Stig Inge Bjørnebye, Anders Jacobsen, Liv Grete Skjelbreid Poirée, fjorårets vinner Sverre Manaas Bleie og Kari Randen i AV-OG-TIL. Blant over 400 nominasjoner, har juryen plukket ut seks finalister som de mener fortjener tittelen Norges beste. Juryen mener Øystein utmerker seg som en sterk kandidat:

-  Øystein kjører fire timer tre dager i uka for å trene sine seks håndballag på Frøya. Han er en god pedagog, som gjør at utøverne føler seg heldige og privilegerte å ha ham som trener. Han ønsker at alle utøverne skal være aktive i idretten så lenge som mulig, uttaler juryen.

Du kan stemme frem vinneren

Hvem som vinner finalen avgjøres av hvem som får flest stemmer på Facebook frem til fredag den 11. mai klokken 16.00. Alle kan gå inn på   www.facebook.com/avogtil og stemme sin favoritt fram som vinner.

- Det blir spennende å se om Øystein blir stemt fram som Norges beste trenerforbilde. Hver eneste stemme vil telle, så det gjelder å mobilisere alle man kjenner for å sikre seieren. Finalistene utmerker seg ved at de evner å se alle sine utøvere, samtidig som de vet at de selv blir sett. De er opptatt av å gå foran som gode eksempler, også når det gjelder idrett og alkohol. De er med på å gi ungdom sunne holdninger, sier Kari Randen, daglig leder i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL.

Kan vinne besøk av idrettsprofil

Hvis Øystein vinner, vil han få et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner. I tillegg vil klubben hans få besøk av en kjent idrettspersonlighet til en inspirerende treningsøkt. Idrettskjendisene Frode Kyvåg, Kristine Lunde-Borgersen og Stig Inge Bjørnebye er av de aktuelle ”premiene”.

Finalerunden pågår frem til fredag 11. mai. Vinneren annonseres på P4 og www.facebook.com/avogtil lørdag 12. mai.

Øystein Claussen