For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Thea Arntsen

Alder: 16

Bosted: Fillan

Idrett: Fotball

Meritter: Vunnet Salmars talentpris 2013

Vunnet prisen Ӂrets unge spiller, dame senior 2014

Skal spille for Nardo denne sesongen

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Det må være tysklandsturen med Team Trøndelag i 2014. Det var et ”vendepunkt” for meg. Der fikk jeg vist meg skikkelig fram og det var moro! Etter det steg motivasjonen veldig mye. Regionsamlingen høsten 2014 var også stort for meg ettersom det er det høyeste nivået jeg har vært med på. Det var spennende å kjenne på det nivået!

Hvilke målsetninger har du fremover?

- Målet videre er å spille en god sesong for Nardo og utvikle meg så mye som mulig dette året. Drømmen er å spille i Toppserien, så det håper jeg skjer om noen år.

Hvor mye trener du?

- En vanlig treningsuke består av 4-5 fotballøkter og 2-3 økter med styrke, kondisjon eller spenst. Jeg har minimum en styrkeøkt i uka, men jeg varierer på kondisjonsøktene og økter der jeg trener spenst. Når sesongen starter blir det enda mer fotballtrening. Jeg har også to økter på skolen som brukes til styrketrening, så i sum trener jeg 8-10 timer hver uke.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- Jeg har en ganske unik egenskap i det at jeg er en veldig offensiv keeper. Det er ofte jeg er utenfor 16-meteren. Det er vel derfor jeg blir interessant. Samtidig er jeg ganske god på skudd og situasjoner foran mål, og jeg slår veldig gode femmetere. For å konkurrere på høyt nivå har jeg trent mye. Jeg og pappa har hatt mange keepertreninger sammen, og jeg har reist mye til Trondheim for å trene i ukedagene. Det tar mye energi, men det er verdt det. Jeg får veldig mye glede ut av å prøve meg på høyt nivå selv om jeg også kan bli nervøs og kjenne på presset.

Hva motiverer deg?

- Det som motiverer meg er tanken på å nå langt. Jeg må være godt forberedt til treninger med lagene i byen som er bedre enn oss. Jeg vil vise meg frem, imponere og få skryt for arbeidet jeg legger ned. Når det frister lite med trening tenker jeg på den gode følelsen jeg får når jeg er ferdig. Den følelsen er så god! Da får jeg mye bedre samvittighet, og alt blir generelt mye bedre med en god treningsøkt.