Maria Ellisdottir (50) fra Kvenvær/Eskifjörður er i likhet med resten av den islandske nasjonen helt i skyene  etter at Island klarte å ta poeng i EM-kampen mot Portugal i går kveld. Maria satt selv på tribunen i EM-byen sammen med 10.000 andre blåfargede supportere, eller omlag tre prosent av den islandske befolkninga.

- Det var fantastisk å sitte det islandske publikummet. Vi heiet fram det islandske laget fra kampens fra start til langt over at den sluttet. Det var skikkelig trøkk på tribunen med trommer og trompeter også, forteller Ellisdottir. Lokalavisa Hitra-Frøya hadde en prat med Ellisdottir før avreise, og da sa hun at fotballinteressen i utgangspunktet er ganske laber.

En blå horde av islandske fans heiet laget fram til 1-1 mot Portugal.

- Jeg er ikke fotballinteressert i det hele tatt, men jeg skal reise til Frankrike og årets fotball EM med min fotballinteresserte mann og eldste datter for å se Island spille mot Portugal, sa hun da. Nå er fotbalinteressen derimot fått et skikkelig oppsving.

- Når Ronaldo hadde ballen ropte hele det islandske publikummet "Messi Messi Messi Messi" så den bortskjemte stjerrna ble surere og surere og klarte ikke å prestere noe. Dette var en opplevelse for livet; Jeg skal på mange landskamper heretter, sier Ellisdottir i dag.

Maria Elisdottir kommer opprinnelig i fra Island, men bor på Kvenvær. Hun mener, i ilkhet med en hel fotballverden, at det er en stor fotballprestasjon av Island bare å komme til EM.

- Island har bare 300 000 innbyggere, og matematisk sett så skulle de ikke en gang hatt sjanse til å kvalifisere seg. Derfor er det stor stas og veldig artig at de har klart nettopp det, det kommer nok ikke til å skje mange ganger, sier Ellisdottir, som på forhånd har spådd Tyskland som vinner av mesterskapet.