Hitra Fotballklubb innførte sist høst et nytt tilbud: Fotball etter skoletid, “HFK Xtra”, skulle aktivisere unger.

– Fotballklubben ønsker å gi alle barn og unge på Hitra et godt tilbud for å kunne aktivisere flest mulig. Vi ønsker å være med på å utvikle bevegelsesglede og gode vaner i tidlig alder, forteller leder Kjersti Rønningen.

"HFK Xtra" er et fotballSFO tilbud som gjennomføres hver onsdag, og er et tilbud til alle barn på Hitra.

- Nå utvider vi "HFK Xtra" og ønsker å tilby en fotballaktivitet i vinterferien for de som ønsker et aktivt innslag i ferien, forklarerer fotballederen.

Åpent for alle

Tirsdag 17. februar blir det trening for 3.-4.klassingene på Hitra, og onsdag 18.februar for 5.-7.klassingene - begge dagene kl. 12 – 15

All aktivitet vil bli ledet av HFK Xtra-instruktører og vil foregå innendørs i Hitrahallen. Tilbudet er gratis og krever ingen påmelding.

- Man trenger heller ikke å ha deltatt på "HFK Xtra" tidligere for å være med på dette. Vi ønsker flest mulig deltakere, sier Kjersti Rønningen.

Ballkos

Ansvarlig for HFK Xtra, Ole Eide, fortalte tidlgere til lokalavisa at "HFK Extra" ikke skal gå på bekostning av de vanlige treningene.

– Aktiviteten her er et supplement til de ordinære treningene. Derfor vil "HFK Xtra" satse mye på lette fotballøvelser med teknikk og lekpreget ballkos for å lære grunnleggende ferdigheter, forklarTE Eide.

I tillegg til den fysiske aktiviteten settes også fokus på fair play og kosthold.