Vektløfting

NM for ungdom på Gjøvik

Hitra vektløfterklubb kan i kveld plusse på to nye mesterskaps-titler etter at norgesmesterskapet for ungdom er unnagjort på Gjøvik. Hele fem medaljer tar Hitra-gjengen med seg hjem, av disse to gull.

Simon Kvernø løftet til gull i sin klasse, det samme gjorde Kim Aleksander Kværnø. Sistnevnte kom forrige helg hjem med bronsemedalje fra Nordisk mesterskap på Island.

De øvrige medaljevinnerne for Hitra er Eddy Knutshaug (sølv) , Stephan Paulsen (sølv) og Mikal Akseth (bronse).

Klubbleder John Birger Brevik oppsummerer det gode mesterskapet slik:

- Kim Alexander tok som forventet gull i 62 kg klassen med 75 kg i rykk og 100 kg i støt, dette er tangering av personlige rekorder for hans del. 2 plassen i denne klassen gikk til Eddy Knutshaug med 68 og 85 kg og 6 godkjente løft, imponerende av Eddy

- I 77 kg klassen fikk vi også 2 medaljer. 1. plassen gikk som forventet til Eskil Andersen som for tiden er Norges beste ungdomsløfter. Sølvplassen gikk til Stefan Paulsen med 81 kg i rykk og 105 kg i støt, også med 6 godkjente løft. Bronsemedalje i denne klassen gikk til Mikal Akset som deltok i Norgesmesterskapet i ungdom for første gang. Vår femte løfter var Simon Kværnø som hentet hjem en gullmedalje i 94 klassen, selv om han måtte gi seg etter ett støt.

Brevik og Hitra Vektløfterklubb gratulerer alle medaljørene.

Simon Kvernø
Stephan og Mikal
Kim Aleksander og Eddy