I år kan Tour de Frøya feire 10-årsjubileum. Både det, og det fine været vi fikk, var nok med på å få ekstra mange til å lage liv langs løypa. Og liv var det!

Vi så de første gjøre seg klare både på Sistranda og på Hamarvik i god tid før startskuddet gikk, og det er ikke tvil om at mange har planlagt dagens aktiviteter rundt sykkelrittet i ukevis.

Reodor Felgen

På Flatval, for eksempel, har de tenkt lenge på hva de skulle gjøre i anledning dagen, utover å lakkere den gedigne sykkelen de laget til Tour de Frøya i fjor.

- Vi har holdt på å planlegge i tre uker, og den siste uka har vi jobbet hver eneste kveld, sier Anne Sofie Kristoffersen i Flatval grendalag.

I krysset mot Nordskaget har Flatval-gjengen planlagt et yrende liv, med hoppeslott, bilpark med gamle klenodier, og ei bu med ladestasjon for både folk, sykler og biler. Der står selveste Reodor Felgen med sine gode venner Solan og Ludvik, slik at det er synlig for alle at det er Reodor Felgen som er temaet i år.

Masse kreativitet

Når de første syklistene nærmer seg, bare rundt sju minutter etter start, står godt over hundre små og store med flagg, kubjeller og plakater som ønsker syklistene lykke til videre.

Underveis rundt Frøya passerer Tour de Frøya-deltakerne mange slike plasser. Noen med noen få jublende tilskuere, andre med store ansamlinger. Både på Nordskaget og på Valen har kreative sjeler laget folkefest og full jubel for syklistene, og det samme har de gjort i Klubben.

Slengkyss til Abba

Veien opp fra Sandvika til Klubben er en lang og tung bakke, men vi tror de som syklet fikk ekstra krefter når de så alle som ventet på dem og heiet dem videre. Klubben grendalag hadde Abba-show, og det var lett å se at dette var noe de slitne rytterne likte. Folk i kostymer som ledet tankene til Abbas storhetstid, og ikke minst en bukett unge jenter som sang Abba-sanger for harde livet kalte på både smil og tommel opp. Vi kunne faktisk se noen sendte slengkyss i retning de flotte jentene også, og vi er sikre på at opplevelsene gjennom løypa i Tour de Frøya er noe deltakerne vil huske lenge.