For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Tina Marita Kværnø

Alder: 17

Bosted: Glørstad

Idrett: Vektløfting

Meritter: Gull i NM for juniorer

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det morsomste jeg har vært med på er et stevne i Tyrkia for et års tid siden. Ingen i Norge hadde vært på et stevne der ned før. Det var deltakere fra 8 land. Jeg tok en tredjeplass og det er jeg veldig fornøyd med.

Hvilke målsetninger har du framover?

Nordisk mesterskap i år. Men da må jeg trene masse.

Hvor mye trener du?

Jeg trener 4-5 ganger i uka i vektløfterhuset på Sandstad med andre vektløftere. Der går det mest på teknikk og trening relatert til vektløfting. I tillegg har jeg toppidrett på videregående og der har vi to økter i uka. Der trener jeg vanlig styrketrening. Jeg legger også inn noen økter der jeg trener hurtighet.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg har trent veldig mye. Det er mye jeg har prioritert bort, jeg er nesten aldri hjemme. I 2014 brakk jeg hånden og det har krevd mye tålmodighet og stahet for å komme tilbake. Det var først et år senere jeg greide å tangere min egen rekord, det var i NM i november 2015. Opptreningen tok utrolig lang tid, så jeg mistet på en måte et år.

Hva motiverer deg?

Til å begynne med ville jeg bare prøve vektløfting, jeg hadde ingen ambisjoner om å bli flink. Så viste det seg at jeg faktisk var god, og det ga en god følelse fordi jeg ikke har vært særlig flink i noen andre idretter. Jeg synes det er morsomt å holde på og det gir meg energi. Det verste er dørstokkmila, når man har kommet seg på trening er det gøy.