- Jeg får mark i rompa av å ikke gjøre noe. Og helt noia av å ikke trene, sier Nora Sivertsen Mathisen (22) fra Frøya.

Det skulle da være et riktig så godt utgangspunkt for en atletisk NM-deltaker. Men bodyfitness krever mye mer enn bare muskler og kraft.

- Bodyfitness skiller seg fra bodybuilding, da det ikke handler om å bare bygge muskler. I et slikt mesterskap legger man også vekt på sunnhet og femininitet, sier Nora.

- Som en bikkjeutstilling

I mesterskapet stiller alle deltakerne først i svart konkurransebikini. På scenen poserer jentene ved å stramme musklene, og snur seg mot høyre på signal fra dommerne. Deretter får de karakter etter hvor atletiske de er, hvor symmetrisk og proporsjonert de ser ut, sceneprestasjon og skjønnhet. De seks beste går til finalerunden der prosessen gjentas, bare med valgfritt antrekk.

- Klubben stiller med delegater som styler oss ut til fingerspissene. Vi blir skikkelig dolla opp med manikyr, pedikyr og hårstyling. Til slutt blir vi sprayet med en spesialfarge. Det er jo som en bikkjeutstilling, ler Nora.

Kontrollerte former

Hun var lenge fascinert av kroppen til bodyfitness-jentene, og istedet for å være sjalu på dem, fant hun ut at hun heller kunne ta saken i egne hender. Treningsnarkoman har hun alltid vært, og innrømmer lett at livet legges opp etter programmet som treneren har utarbeidet.

- Dietten begynner man med seksten uker før NM, da gjelder det å unngå kalorier. Under dietten trener jeg fire timer daglig, to timer styrke og to timer utholdenhet. Spisedager må også til for å få energi, supplerer hun.

Coachen ser innom henne på Kaliber treningsstudio en gang i uka. Nora rapporterer vekt, mål, hvordan hun har trent, og hva hun har spist til han. Og det er ikke lov å sprekke.

- Han ser om jeg er i rute, og avgjør om jeg skal kutte på maten, eller øke treninga. Dette virker sikkert ekstremt for mange, men det er snakk om for en periode. Man vil jo være i best mulig form til NM, og jeg vil være i min beste form noensinne, sier Nora bestemt.

Fort framover

Nora er genuint interessert i trening og ernæring. På Frøya trente hun håndball og jobbet på Maxtrim. Og hun utelukker ikke at hun kommer tilbake til øya.

- Akkurat nå studerer jeg økonomi i Trondheim, så jeg får se hvordan det går. Men jeg kan tenke meg å bli personlig trener, og kanskje hjelpe andre med en fitnesskarriere. På Frøya er det jo ofte sånn at om én bare begynner, så river en fort med seg flere, sier Nora.

Om Nora virker besatt av ekstremtrening, hevder hun å leve et ganske så ordinært liv på utsiden av treningsstudioet.

- Jeg gjør det de fleste gjør. Bare at når jeg er ute med venner, så drikker jeg vanlig redbull. Alkohol inneholder jo en umasse kalorier. Men jeg er jo med på jentekveldene, og blir med og danser likevel, bedyrer hun.

8. oktober er datoen for NM i bodybuilding/fitness, og stedet er Oslo konserthus. Med kun få uker igjen, har hun ihvertfall en berettiget besettelse for det hun gjør.

- Jeg må vite at jeg har gjort alt jeg kan for å vinne NM, for jeg vil virkelig dette her! Og jeg gleder meg så sinnsykt, og ønsker meg bare en fast forward-knapp så jeg kan delta fort, sier Nora ivrig.