Fra i høst av, tilbyr Friskis&Svettis Hitra treningstimen Step.

- Step er basistrening som foregår på stepkasser og inspirert av aerobic, men uten hopp og de store belastningene, forklarer Step-instruktør Hege Estenstad og Gro Aune Strøm, leder og vert for Friskis&Svettis Hitra.

Friskis&Svettis tilbyr mange ulike treningsprogram. At Hitra-avdelingen har valgt å satse på step i år er det flere grunner til, forteller damene.

- Etter at vi opplevde en liten nedgang i medlemsmassen i fjor, begynte vi å snakke om hva vi kan endre på, for å få med oss gamle og nye medlemmer igjen. Vi så litt nærmere på hvilke tilbud som finnes her allerede og hørte med folk hva de kunne tenke seg.  Etter å ha fått ulike innspill og ønsker, landet så friskis-gjengen til slutt på Step, som det forøvrig er 20 år siden sist gang ble tilbudt på Hitra.

Passer alle

Step passer for alle, både de som er i dårlig form og de som er i god form, fordi dette er en treningsform som kan tilpasses hver enkelt, forklarer Hege.

- Det er en veldig effektiv treningsform, og man må regne med å bli svett og ha høy puls under Steptimene.

Instruktøren forteller at hun merker stor framgang på de som har deltatt på Steptimene så langt, og at det er kjempeartig å se.

Hege er dessuten flink til å pushe oss i timene sine, og da hører vi etter det , smiler Gro.

Gro Aune Strøm er leder og vert i Friskis & Svettis Hitra. Hege Estenstad er Step-instruktør.Hege Schjetne er nestleder og vert i Friskis & Svettis Hitra

Godkjent Step-instruktør

Friskis&Svettis Hitra startet så smått med Step-timene i august, og siden den gang har Hege Estenstad blitt en godkjent Step-instruktør.

- Jeg har tatt et fem dagers Step-instruktørkurs i Sverige og har deretter blitt sensor-godkjent, som en kvalitetssikring på at timene som tilbys her på Hitra er gode nok, sier Estenstad.

- Hege har nedlagt utallige timer på å øve og lage treningsprogram etter kurset og før hun ble sensor-godkjent, skyter Gro inn.

Populært

Step arrangeres hver tirsdag, med tjue tilgjengelige plasser som fordeles gjennom påmelding som skjer via nettsiden til foreningen.

Alle timene har den siste tiden vært fullbooka, forteller damene, men det hender også at det kommer inn kanselleringer underveis, så da gjelder det å hive seg rundt om melde seg på.

- For vi ser at Step allerede er blitt veldig populært og håper at det skal fortsette slik.

Treningsglede

Friskis&Svettis Hita ønsker seg enda flere medlemmer forteller Gro og Hege.

- Både nye og tidligere medlemmer er hjertelig velkomne til trening med oss. Vi kunne også tenkt oss flere unge medlemmer, for Friskis&Svettis  passer for alle aldersgrupper fra ungdomsskolealder og oppover.

I Friskis&Svettis er de opptatte av at treningen skal handle om treningsglede, være lystbetont og holde høy kvalitet. Også den sosiale biten i treningen er en viktig faktor i Friskis&Svettis-konseptet.

- Friskis&Svettis er dessuten et lavterskeltilbud både når det gjelder det treningsmessige og det økonomiske. Medlemsskap nå i høst koster 800 kroner og da kan man benytte seg av alle timene som Friskis&Svettis Hitra tilbyr.

Trening fem ganger i uka

I tillegg til Step har Friskis&Svettis Hitra, to andre treningsalternativ.

- Vi tilbyr Jympa, som er trening i sal med musikk og en enkel form for aerobic, med øvelser innen kondisjon og styrke. Vi tilbyr både basis og middelsnivå på Jympa og timene arrangeres på mandager og torsdager, sier Gro.

På Jympa er det ikke begrenset antall plasser til og her er det plass til enda flere, legger hun til.

- Vi tilbyr også styrketrening i form av Vektstang-timer, sier Hege  og de timene er det påmelding på. Vekstang arrangeres hver søndag og torsdag og skal etterhvert også arrangeres på tirsdagene etter jul.

Alle timene foregår i gymsalen på Fillan skole.

Det er bare å komme innom oss å prøve timene, slår Gro og Hege fast.

- Vi har gratis prøvetimer på både Step, Jympa og Vektstang, men siden det er begrenset med plasser på Step og Vekstang, så må vi ha beskjed på forhånd.

Anne Grethe Pedersen og Karin Forsnes

Glemmer å bli slitne

Vi bruker å trene både jympa og step vi, forteller Anne Grethe Pedersen og Karin Forsnes.

- Step som er nytt nå i høst, er veldig artig. Også går tida så fort når vi trener Step, at vi helt glemmer å bli slitne, ler de to spreke damene.

Det er ren kondisjonstrening påpeker de, men både moro og lett, - og etter 55 minutter er vi så svette at det nærmest drypper av oss.

Damene skryter av instruktørene til Friskis&Svettis Hitra.

- De er utrolig dyktige og inspirerende. I tillegg pusher de oss litt men er samtidig så sprudlende, at vi tar ut det siste lille ekstra, ler Karin og Anne Grethe, før Hege roper at timen skal settes i gang.