Vera Bekken fra Frøya har signert kontrakten med Byåsen Elite og er klar for toppserie-spill fra kommende sesong. Vera blir dermed Frøyas og øyregionens første elitespiller.

- Et av målene mine vært å spille elite, nå er jeg der, sier en lykkelig og målbevisst Bekken til lokalavisa Hitra-Frøya. Kontrakten ble underskrevet denne uka - mandag er hun klar for sin første trening med spillere som Camilla Herrem og Tonje Nøstvold.

- Det blir kjempeartig å trene med Norges nest beste lag. Her er mange store stjerner som har bidratt på både landslag og grendalag, sier Bekken.

Frøya-spilleren går fra 1. og 2. divisjonsspill med Sverresborg. Bekken har tidligere vært på treningssamling med Byåsen. Det var ifølge spilleren sjøl Byåsen som tok kontakt med Sverresborg for å få tillatelse til å snakke med spilleren om en overgang. Møtet resulterte i elite-kontrakten.

- Jeg har fått andre tilbud også, men tror Byåsen er best for meg, sier Bekken.

Håndball-spillerne har pause fra serien nå, men Byåsen skal gjenoppta treningene og sesongforberedelsene over helga. Da skal Bekken være på plass.

- Det blir nok en stor overgang, også i treningsmengde. I Byåsen har alle et mål om å spille på landslaget, sier hun.

Moderklubben som først fostret opp Vera - Frøya IL - er også stolt over at Frøya har fått sin første elitespiller.

- Vi er utrolig stolte av denne jenta som er en flott ambassadør for håndballen med sin treningsvilje, innsats og gode holdninger! Vi ønsker masse lykke til, skriver klubben på sine nettsider (Mitt Lag).