4. divisjon, menn: Frøya FK - Hitra FK (0-0) 0-2

Hitras keeper Peter Rusina løfter tommelen opp. Rundt ham jubler Hitra høylydt etter å ha vunnet også årets andre oppgjør mot erkerivalen. Og det attpåtil på Frøyas egen hjemmebane. Et bortimot fullsatt tribuneanlegg (og med mye folk også langs sidelinja), kunne konstatere at det ble tomålsseier til Hitra også i dag, på samme måte som i våroppgjøret.

- Fullt fortjent. Vi har kontroll hele veien, også i første omgang har vi flere sjanser enn dem. Og i andre er vi bare helt klart best, oppsummerer Hitra-trener Ola Vigdal i forbifarten, på vei mot garderoben for å dele gleden med spillerne.

Jevnt i første

Lagene hadde en noenlunde jevn første omgang, der de byttet på å være det førende laget. Hjemmelagets Aqqalu Lyberth yppet seg ved et par anledninger, og Robin Norheim hadde også et par muligheter med raid i angrepet. Men Hitra hadde en god Roar Strand Hansen i forsvaret, som ryddet opp det meste som kom. Og forover var junioren Endre Antonsen spillesugen og løpshurtig, noe som ga han muligheter.

Likevel kan førsteomgangen i Frøya idrettspark jevnt over kan karakteriseres som sjansefattig og kjedelig. Da ble det mer fart i andre omgang, også bokstavelig talt. Men det gjaldt stort sett bare for gjestene fra Hitra. Hitra-keeper Peter Rusina ble knapt satt på en eneste sjanse i andre omgang.

Juniorene kom hurtig

I den andre enden av banen fikk Frøya-keeper Eirik Vatn Fredagsvik derimot atskillig mer å henge fingrene i etterhvert. Og det gjorde han godt. Fredagsvik kan ikke lastes for noen av baklengsmålene; han skal heller ha æren for at Frøya slapp unna med to baklengs i denne kampen. For utover i omgangen rullet Hitra opp med det ene angrepet etter det andre.

Erfarne Slavomir Molnar var stadig et uromoment for Frøya-forsvaret, med sine dragninger, vendinger og hurtige løp. I tillegg kom juniorspillerne Endre Antonsen, Fredrik Reksen, Thomas Utset Peitersen og Eirik Jørgensen på stadige hurtigvisitter. Selv om det ikke alltid klaffet, viste Hitra en langt større løpskapasitet utover i andreomgangen. Det ble avgjørende for kamputfallet, for slik kom også målsjansene. Hitras mål kom ved Slavomir Molnar og Endre Antonsen.

LES DETALJERT REFERAT FRA LIVE-OPPDATERINGA HER

Selv med tap i kveldens kamp, har Frøya fortsatt et overtak på Hitra på tabellen. Frøya står nå med 19 poeng mot Hitras 18, og Frøya har også to kamper mindre spilt.

Lokalavisas vurdering av lagenes beste:

Frøya FK: Eirik Vatn FredagsvikLars Christian LarsenRobin Norheim

Hitra FK:Endre AntonsenSlavomir MolnarEirik Jørgensen

PS: Det var også lokaloppgjør i 16-årsklassen mellom Hitra FK og Frøya FK. Kampen ble spilt lørdag. Hitra vant den kampen 5-0