For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Mantas Petruska

Alder: 16

Bosted: Fillan/Trondheim

Idrett: Fotball

Meritter: Trener med RBKs ungdomslag

Oppdatert: Hitra Fotballklubb forteller at Mantas nå har signert kontrakt  med Ranheim Fotball og skal kommende sesong spille med Ranheims rekruttlag/G19

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Høydepunktet er jo selvfølgelig at jeg har fått muligheten til å trene med Rosenborg og matche meg med landets kanskje beste juniorspillere. Jeg fikk også målt mitt eget nivå når jeg spilte sammen med dem.

Hvilke målsetninger har du framover?

- Jeg skal bli best mulig, og for å nå det målet må jeg trene hardt hver eneste dag. Den store drømmen er å bli profesjonell fotballspiller. Jeg vil i hvert fall komme så langt at jeg får spille i Tippeligaen.

Hvor mye trener du?

- Jeg trener hver dag. Vi har 4-5 fellestreninger i uka med hele laget og resten er egentrening. Det blir en del styrketrening, både hjemme og på treningssenter.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- Noe av det som har fått meg så langt er stor treningsvilje. Jeg har lagt ned mange timer med arbeid og trening for å komme dit jeg er i dag. I tillegg er jeg enormt sta. Når jeg har satt meg et mål gir jeg meg ikke før jeg har nådd det.

Hva motiverer deg?

- Tanken på å bli proff fotballspiller. Jeg har jo selvsagt dårlige dager der jeg heller kunne tenkt meg å ligge på sofaen hjemme enn å trene. Da tenker jeg på meg selv som 30-åring, og at jeg da kommer til å se meg tilbake og angre på at jeg ikke utnyttet de mulighetene jeg fikk. Det jager ofte bort latskapen. Foreldrene mine har også spilt en viktig rolle når det kommer til motivasjon. De støtter meg så jeg kan bli best mulig. Pappa er alltid med på fotballbanen når jeg er på Hitra og trener.