Mixed Martial Arts (MMA) er en kampsport som øker i popularitet både i Norge og i resten av verden. Idretten er en blanding av flere forskjellige grener innen kampsport og regnes av mange som den ultimate kampsporten.

22-åringen fra Fillan var for et år tilbake med å starte Hitra MMA.

-Interessen for kampsport har alltid vært til stede. Dessuten er det veldig god trening, forklarer Andreas årsaken til at han begynte med MMA

Han trener minst tre ganger i uka, og har store forventninger foran kampen i Drammen.

A - B- C

Merkekampene er delt inn i A, B og C-kamper. Målet er etter hvert å bygge opp en organisasjon og utøvere slik at man kan kåre nasjonale vinnere i hver vektklasse.

I fjor stilte Andreas opp i klasse C i en merkekamp i Trondheim. Denne vant han, og kvalifiserte seg samtidig for et høyere nivå, klasse B.

Lørdag skal han bevise at han er god nok for denne klassen. Kampen går over 2x5 minutter. I alt skal det avvikles 14 kamper i Drammen denne dagen.

Få skader

Hitterværingen er ikke redd for skader .

- Vi er godt vernett med tannbeskyttelse, susp, MMA-hansker og leggbeskyttere. Faktisk er det veldig få skader. Siden vi startet Hitra MMA kan jeg huske at det har vært bare en skade. Uhell kan jo skje, forklarer Andreas og mener å legge merke til at det  er flere skader blant de som spiller fotball.

– Dessuten, legger han til, - er det klare regler for hva som er tillatt og ikke tillatt.

Andreas føler han et godt forberedt, og har klokketro på at det skal gå bra.

– Jeg er topp motivert, sier han foran lørdagens kamp.