Janita Vassbotn spilte håndball på Frøya for flere år siden.Etter at hun fikk to barn, hadde hun veldig lyst til å begynne å spille igjen. Det høye nivået og den store satsinga på Frøya gjorde derimot til at hun aldri dro på trening.

- Jeg savner å spille håndball, og harlenge tenkt på å begynne igjen. Men laget på Frøya er så samspilte, unge oggode at jeg ikke kom meg på trening der. Derfor fikk jeg tanken om å starte etnytt lag. Da jeg så en status på Facebook av ei gammel lagvenninne om at huntenkte på akkurat det samme, så ble jeg ivrig, forteller Vassbotn.

Ingen store krav til form

Interessen for et slikt lag virket stor på Facebook. Flere ”gamle”håndballspillere meldte sin interesse.

- Det ble jo kjemperespons på Facebook. Det virker som det ermange som sitter hjemme der og tenker akkurat det samme som oss, trorVassbotn.

Derfor tok hun og Randi Schei, også tidligere håndballspiller,kontakt med Hitrahallen for å høre om hvilke muligheter det var for å lånehallen.

- Det eneste som var ledig var på tirsdagskvelder fra klokka 21.00og uttover, så da ble det sånn. Vi har første trening i morgen, og vi er spentepå hvor mange som møter opp. Vi setter ingen store krav til verken kondisjoneller om det er lenge siden man har spilt håndball. Vi vil bare starte opp etlag uten det store presset. Men det er selvfølgelig greit om man i det minstehar tatt i en håndball før, presiserer Janita Vassbotn.

Håper på å melde på lag i serie

Målet er å få nok spillere over tid til å melde på et lagi laveste divisjon i dameserien.

- Det er jo gøy med litt kamper også, men det er avhengig av hvormange som er interesserte i det og som møter opp på treninger. Etter hvert erdet kanskje mulig å få utvidet halltid, og vi vil gjerne få tak i en trenerogså. Vi vil starte lavt, men bygge oss oppover, selv om vi ikke har ambisjonerom å verken avansere i divisjoner eller vinne alle kamper, smiler Vassbotn.