I helga (16-18. september) er det igjen klart for Søvest å regn-cup. Dette er en håndballturnering med lange tradisjon på Hitra. Historisk sett var dette en håndballcup for både barn og voksne, som i fjor ble vekket til liv igjen.

- Vi velger å starte litt forsiktig for å få cupen på banen igjen, med aldersbestemte lag, fortalte Nina Larsen i Hitra idrettslags håndballgruppe den gang.

Aldersbestemt

Det gjør de i år også, og arrangerer cup for gutter og jenter i klassene 12, 14 og 16 år.

-  I fjor hadde vi kun lag i 14-årsklassen. I år har vi også lag i 16års-klassen og det er vi veldig glade for, forteller Turid Glørstad i arrangementsgruppa.

- Dessverre har vi litt lite påmeldte lag i år, trolig fordi årets Søvest å regn Cup krasjer med andre håndballcuper i regionen. Til neste år vurderer vi derfor å flytte dato. Dessuten har mange lag tradisjoner for hvilke cuper de deltar på, føyer Glørstad til.

Hun forteller at det det tar tid å innarbeide nye cuper, slik Søvest er, for denne aldersgruppa.

-  Men målet vårt er å etablere oss til å bli en fast cup som håndball-lag i regionen kommer tilbake til, år etter år, forteller hun.

Minne fra 1993: 12-årslaget til Frøya vant finalen i Sø-væst å rægn-cupen på Hitra. På laget spilte Ragnhild Grønskag, Linda Stordahl, Line Strømøy, Bente Hammervold, Solveig Pettersen, Hanne Jensen, Ingvild Bekken, Mona Solli, Sissel Karlsen, Ranita Jørgensen og Jeanette Ness.

Sesongoppkjøring

Søvest-cupen har fokus på det å være ei artig oppkjøring til håndballsesongen.

- Og artig blir det, uansett antall lag. Det blir felles overnatting på Fillan skole, og annen felles moro både sosialt og sportslig under hele cupen.

- Kyrksæterøra var her i fjor, og de kommer i år igjen. De syntes at  alt med Søvest-cupen i fjor var veldig bra, og jentene bestemte selv at det var nettopp denne cupen de skulle på i år også. Det synes vi er moro å høre, og håper det skal spre seg til andre lag, sier Turid Glørstad.

Innendørs

Mens det i gode gamle dager ble spilt håndball utendørs, gjerne i sørvest og regn, arrangeres turneringen nå  i Hitrahallen hvor det blir cup-kamper både lørdag og søndag.

- Det blir ei storhelg med håndball på Hitra til helga, smiler Turid.

Damelag

Etter mange års pause, stiller Hitra IL i år også med et damelag i håndballserien.

- Deres første seriekamp spilles lørdag kveld, og det er lagt opp til at cupdeltakerne skal kunne se denne kampen. Der blir det sikkert mange på tribunen, og vi oppfordrer publikum til å komme til Hitrahallen tidlig på dagen for å lage liv, røre og god cupstemning under årets Søvest å regn, sier Turid Glørstad.

Turid Glørstad i arrangementskomiteen er glad for at det igjen er klart for Søvest å regn-cup. Foto: <137><137>