I helga arrangeres ”Sø vest å regn-cup” for andre gang siden 1992. Cupen var en tradisjon som først kom i gang i 1983. I år stilte lokale lag opp mannsterke, men det er bare håndballaget til Kyrksæterøra som kommer utenifra.

Det er rene jentelag som spiller i klassene Jente 14 og Jente 16. Håndballkampene spilles lørdag og søndag. Åpningskampen var mellom Kyrksæterøra og spillere fra både Hitra og Frøya. Der hadde Hitra/Frøya-laget overtaket hele kampen, men i andre omgang raste øylaget virkelig fra motstanderen. Kampen endte 12-31 til hjemmelaget.

Hitra mot Hitra

Det ble også spilt en kamp mellom Hitra og Hitra. Laget var delt i to og skulle spille mot hverandre. Det er første gang de gjør dette bortsett fra på trening.

- Det var moro å spille mot hverandre, men vanskelig å gjøre triks siden motlaget vet akkurat hva vi gjør, forteller spiller Maren Ansnes Haltland.

Det kom tydelig fram i kampen at jentene kjente hverandres spillemønster. Først når det var 13 minutter igjen av første omgang kom det første målet. Etter det lå jentene helt jevnt, bare ett eller to mål skilte lagene. Slik fortsatte det inn i andre omgang, men godt ut i omgangen ble J13 laget for tøffe og det endte 13-9.

- 03-erne har bedre kondis enn oss og det blir tydelig siden vi i spilte uten innbyttere i denne kampen, sier Haltland.

Frøya og Hitra er klare til kamp

Jentene er enige om at det er innsatsen som teller.

- Vi var skikkelig flinke og lagene stod på hele tiden, forteller Hedda Reitan.

Noe av det viktigste Hitralagene gjør for å bli gode er å gi positive tilbakemeldinger, og det skal de bruke når det skal spille neste kamp mot Frøya.

- Vi skal slå Frøya så hardt at det blir flaut, sier Mia Helsø entusiastisk.

Frøyalaget har på ingen måte tenkt at Hitra skal ta seieren. I garderoben er stemningen på topp og laget gleder seg til å knuse Hitra.

Cupen fortsetter i Hitrahallen søndag.