- Dette er guttenes første år i Hitra fotballklubb og det første året de spiller på samme lag, forteller trenerne til årets G13 lag, Kjell Arne Sætherbø og Ola Vigdal.

- Tidligere har guttene spilt for forskjellige klubber; Hitra IL, Sandstad IL, Dolmøya IL og Fjellværøya IL. De har gått fra å vært konkurrenter til å bli nye lagkamerater.

Guttene som har trent sammen siden desember i fjor, og sier det er bedre å være et samlet Hitralag.

- Det er artigere når vi nå er flere spillere på laget, også blir vi et bedre lag sammen.

Guttene ser alle på seg som Hitraspillere nå og har glemt at de var konkurrenter i fjor, forteller trenerne.

- Men laget skulle heller ha hetet Sandstad da, sier en av guttene spøkefullt, til høylytte protester fra de andre spillere.

Spiller kamper "utenbys"

Guttene synes det er artig å spille fotball.

- Hvorfor? Det er bare sånn det er det, smiler en av guttene og forteller at de har spilt fotball siden de gikk i barnehagen.

- I seks år har de bare møtt de samme lagene og spilt kamper utpå her, forteller trenerne, - så en av de største forskjellene i år, er at laget skal spille mot nye lag fra Trondheim og omegn.

Noen av lagene har de litt kjennskap til fra før, - vi har trent med Orkla og spilt cuper i byen tidligere.

Skal tjene seg penger til cupspill

- Vi er avhengige av at foreldrene kjører når det er bortekamp, sier trenerne og legger til at laget nok komme til å bidra godt i bompengefinansieringen i tiden fremover.

- Det koster å spille utenfor øyregionen, så vi skulle egentlig hatt oss en sponsor som hadde hjulpet oss med finansiering av dette, sier trenerne.

Guttene skal også gjøre en egeninnsats for å få inn penger til laget og ulike aktiviteter forteller de, blant annet ved å selge lodd og samle inn brukte mobiler.

- Hovedmålet er finansiering til sesongens desiderte høydepunkt; Storsjøcupen i Sverige i sommer, og blir det penger til overs har vi lyst til å delta på en innecup i november i Kristiansund.

Skal bli bedre og samtidig ha det artig

Guttene gleder seg til å møte nye motstandere og til serien skal starte i mai.

Guttene har ikke satt seg mål for sesongen, men enkelte av de mener det bør være mulig å gjøre det bedre enn G14 gjorde det i fjor.

- Også har de satt seg som mål å bli litt bedre for hver trening, supplerer trenerteamet og guttene sier seg enige i det.

- Trenerenes mål er at laget skal bli best mulig, men at det samtidig skal være artig, påpeker Vigdal.

- Dette er en sosial arena og alle spillerne er viktige. Vi ønsker at de skal fortsette med fotball også i tiden fremover og bygge gode relasjoner til klubben sin, legger Sætherbø til.

To lag

På Hitra FKs G13, er det i år 16 spillere, i tillegg til fire 12-åringer som er hospitanter på laget.

- Hitra G13 har et nierlag og et sjuerlag, så her er mange muligheter for å få spilletid. Guttene har seks kamper før sommeren og totalt 24 seriekamper denne sesongen, sier Sætherbø.

Syv av spillerne på G13 har tidligere vært på BDO-kretssamlinger.

- De har vært å trent på Orkanger tre ganger og spilt kamp i Bankhallen på Melhus, mens resten av laget var på Frøya på cup. Begge deler var artig, forteller guttene.

Treningsvillige gutter

Laget trener to ganger i uka og oppmøtet på treningene er veldig bra, fastslår trenerne.

- Det er 14-16 gutter med på hver trening og det må til skal vi bli et godt og samspilt lag.

I tillegg trener guttene fotball utenom de fastsatte treningene.

- De tar med seg det de har lært fra treningene og trener mye på egenhånd, sier Vigdal og Sætherbø.

- Det gjør vi for å bli bedre, konstaterer guttene på Hitra G13.