- Nå er jeg nettopp kommet fra frisøren. Det er viktigdet, og. Det blir jo bankett etter finalen, uansett om det blir seier ellertap, sier Ingvild Johansen, når lokalavisa når henne på telefon fredag, en dagfør cupfinalen. Hun skal da straks i studio på NRK til radiointervju.

Ingvilds vei til cupfinalen er nemlig ikke som andres.Bortsett fra at hun spilte EM for politilandslag sist sommer, har ikke IngvildJohansen spilt toppfotball på ett år. Hun har nettopp gjort seg ferdig medpolitihøyskolen og er i jobb som politi i Oslo. Fredag for to uker siden fikkhun en henvendelse som hun først trodde var en spøk:

«Ville hun steppe inn som keeper for Stabæk når de skalspille cupfinale mot Røa? »

Begge Stabæks keepere var ute med skade, og laget var ibeit foran cupfinalen.

Ingvild sa ja. Nå har hun gjennomført seks treninger sammen medStabæklaget, og glede-gruer seg til dagen i morgen.

- Er du redd for å gjøre tabber, etter så lang tid borte fratoppfotballen?

- Den tanken ligger selvsagt bak der. Jeg har jo tatt dette påsparket, og er ikke inne i bevelgelsene på samme vis som om jeg hadde hatt enfull sesong i toppserien bak meg. Men jeg kan ikke tillate meg å tenke sånn.Det viktigste når jeg går ut på banen er å ha det mentale på plass. Jeg må baregå ut og tenke at jeg er verdens beste, sier Ingvild Johansen.

En del av planen er å snakke mye.

- Jeg må holde snakketøyet i orden, og sørge for hele tida åkommunisere godt med forsvaret. Jeg har jo spilt mot Røa før, men det er enforskjell: nå skal jeg stå i mål for Norges nest beste lag (Stabæk endte påandreplass i årets toppserie – journ. anm), så slik sett er det et forsvar somkommer til å ta unna mye mer for meg, enn det har vært de gangene jeg har spiltmot Røa før, sier Ingvild Johansen.

Dette er Ingvilds første cup-finale, men hun har faktisk vært medpå finalebankett tidligere.

- Lagvenninnene fra Kattem, Guro og Marie Knudsen, gikk jo tilRøa, og har spilt finaler for dem. Så vi har vært noen som har vært invitertnedover og deltatt på banketten til Røa tidligere. Derfor er det litt spesieltat det er Røa jeg skal spille imot, sier Ingvild Johansen.

Etter at det ble klart at Ingvild skulle stå for Stabæk, er detflere fra Frøya og Trondheim som har bestilt billett til finalen, og som kommerfor å heie spesielt på Ingvild.

- Mamma og lillesøster Åse kommer, onkel Hallgeir og kona og flereav venninnene mine fra Trondheim kommer nedover, forteller hun.

- Og du kan faktisk bli norgesmester i morgen…

- Ja, det kan jeg faktisk. Dette blir spennende, sier IngvildJohansen, før hun tar turen til Marienlyst for intervju i NRK.

KAMPEN VISES PÅ NRK TV LØRDAG KL 16