Trondheims-Ørn skrev nylig under en samarbeidsavtale med laksegiganten Lerøy, som har sitt hovedsete i Bergen, men som lokalt holder til på Hitra.

- Lerøy er en pioner innen sjømatindustrien som står for verdier som passer oss i Trondheims-Ørn perfekt og vi er strålende fornøyd med å ha med Lerøy på laget, sier markedsansvarlig i Ørn, Kevin Ingebrigtsen.

- Vi har kommet i kontakt med Lerøy gjennom vårt gode samarbeid med Hitra FK og håper dette er starten på et langt og fruktbart samarbeid for begge parter, sier han.

Lokalt engasjement

Og på motsatt side av forhandlingsbordet sitter en like fornøyd produksjonsdirektør Frode Arntsen i Lerøy.

- Ørn er en veldig profesjonell og ordentlig klubb, med skikkelig tøffe, sunne, spreke damer som virkelig står på for idretten sin. De trener ti økter i uka i tillegg til full jobb og utdanning; Dette er damer Lerøy gjerne assosieres med, sier Arntsen. Han mener valget av samarbeidsklubb ble tatt på bakgrunn av det engasjementet Trondheims-Ørn allerede viser rundt Hitra-fotballen.

- Lerøy bruker penger på Ørn fordi vi skal profilere merkevaren vår mer i MidtNorge. Vi landet på Ørn fordi de i en tidlig fase har vist interesse for inngå samarbeid med HFK, retta mot lokale tiltak, sier Arntsen, som også har en sentral rolle i fotballklubben.

Kan få cupkamp i Fillan

Som en del av avtalen skal Trondheims-Ørn gjøre flere aktiviteter knyttet til Hitra fotballklubb. Toppserieklubben stiller både sin sportslige og organisatoriske kompeanse til rådhighet for HFK.

- De skal delta i ulike aktiviteter, treningssamlinger, videreutvikling av trenerkompetanse osv. I tillegg skal Ørn kjøre samlinger med A-laget sitt på Hitra og klubben har sågar søkt Norges fotballforbund om å få spille en cupkamp i Hitra idrettspark, forteller Arntsen.

Markedsansvarlig i Ørn, Kevin Ingebrigtsen, syns det er passende å samarbeide med en gigant innen sjømat.

- Lerøy har produkter som står veldig på linje med idrett på toppnivå. Lerøy vil nå pryde skuldrene på drakten vår og vil være synlig både på nettsiden vår, i kampprogram og på hjemmekampene. I tillegg deltar de aktivt i forbindelse med enkelte hjemmekamper og ikke minst når vi drar til Hitra på treningsleir i august, sier Ingebrigtsen, som legger til med et smil:

- Nå er det ingen bønn for noen i Ørn, nå blir det sjømat på middagsbordet tre-fire ganger i uka.

F.v. Ørn-spiller Solfrid A. Dahle, Frode Arntsen i Lerøy Kevin Ingebrigtsen i Tr.Ørn.