Det var rundt ti rosakledde jenter med terrengsykler som syklet Tour de Frøya. Det er jentene i QOFE, Queen Of Fucking Everything, eller Queensa på folkemunne. Det hele startet med at Hanne Gilde trengte å komme seg ut. Hun syklet en tur og var hekta. Søsteren hennes, Anita Gilde, ble overtalt til å være med på den neste turen. Så ble nabojenta med. Og så enda flere venner, og venner av venner, og alle andre som hadde lyst til å sykle. Det bare ballet på seg.

- Noen var nervøs for de trodde at vi var skikkelig gode til å sykle, sier Anita Gilde.

Det bedyrer både hun og søsteren at slik er det ikke. De har toppsyklister i klubben og de har syklister på helt andre siden av skalaen.

- Det viktigste er at vi skal komme oss opp av sofaen og ha det gøy og sosialt, sier Hanne Gilde.

Bedre å slite fysisk enn psykisk

Men Queensa har en annen tanke bak å delta på ritt og konkurranser. Hanne Gilde har ei 10 år gammel datter. For 2 ½ år siden fikk de beskjed om at hun hadde en dødelig hjertesykdom. Det kom som lyn fra klar himmel. Det var ikke medfødt, den bare oppsto. Hanne og familien fikk vite at barnet deres ville dø innen et år. Nå er hun 1 ½ på overtid.

– Det har tatt veldig på, men for meg er det bedre å sykle og slite fysisk enn å sitte hjemme å ha det vondt psykisk, forteller Hanne Gilde.

Samler inn til Sykehusbarna

Alle jentene i Qeensa brenner for samme sak. At barn på sykehus skal ha det best mulig. Derfor støtter de stiftelsen Sykehusbarn. Målet med stiftelsen er å skape glede og lyspunkt i sykehustilværelsen for disse barna. Det gjør de med å besøke barna og ha det moro med de.

- Jenta mi har ikke vært så mye på sykehus, men jeg ser hvor sårt tiltrengt det er at barna får besøk og få ha det moro en liten stund, sier Hanne.

Under årets tour var det ingen som greide quizen som hadde blitt laget. Da bestemte styret seg for å donere pengene til Sykehusbarna.