Salmars talentpris ble delt ut under fotballskolen i Hitra idrettspark lørdag. Her er årets vinnere, med juryens begrunnelser:

Årets talentpris jenter, Frøya FK: Ina Dragsnes og Madelein Nygård Foss

Fra juryens begrunnelse: Dette er to jenter som i sin unge alder har vist et engasjement og treningsiver vi alle kan ta lærdom av. Det er takket være disse to at jentefotballen på Frøya endelig er kommet i gang. De har vært veldige pådrivere med å gjennomføre treninger uansett om det kun var seks til å begynne med. Nå er det over 12 spillere og enda flere ønsker å begynne. På toppen av det hele så er disse jentene også lovende talenter.

Årets talentpris gutt, Hitra FK: Thomas Peitersen

Fra juryens begrunnelse: Spilleren har gjennom de siste to år hatt en meget positiv utvikling både når det gjelder egne ferdigheter og det å  være lagspiller.

Spilleren kjennetegnes ved at han har en evne til å lytte på råd, tørr å prøve og feile, samt legger sin flid i treningsarbeidet. Han er flink til å ta opp ting, ønsker forklaringer både for sin egen del og for laget sin del.

Han er kjent for sin positivitet, og er en gutt med gode holdninger både i treningsarbeidet og i kamp. Han er positiv til sine lagkompiser og er en god lagspiller.

Årets talentpris gutt, Frøya FK: Christoffer Gaasø

Fra juryens begrunnelse: 13 år, midtbanespiller. Fysisk og teknisk meget god. Har de rette holdningene og et treningsoppmøte på 100 prosent. Han har i vinter/våren deltatt på ulike sone- og kretssamlinger, hvor han har bemerket seg på en positiv måte. Hans styrker på fotballbanen er fysikk, finter, pasninger og en meget god skuddfot. Dette er en spennende spiller å jobbe med, og som vil bli bedre og bedre etter hvert som han modnes.

Årets talentpris jente, Hitra FK: Ronja Athammer

Fra juryens begrunnelse: Det sies om denne spilleren, at hun på banen/under trening og kamp alltid er blid, positiv, full innsats. Miljøskaper for hele laget, og det er alltid godt humør i nærheten av henne. Hun har et ønske om å bli bedre/lære og er en pådriver for de andre.

Spilleren viser god spilleforståelse og har hatt en fin framgang ndg det tekniske. Spilleren har i år i tillegg til å spille på sitt eget lag, vært en viktig bidragsyter for Hitra FKs damelag.

Årets talentpris lag, Frøya FK: Smågutter G 14

Fra juryens begrunnelse:  Dette laget er ledet av Per Ove Espnes og Geir Inge Kristiansen og har over 20 spillere som igjen er fordelt på et 11-er lag og et 7-er lag.

De har fra første trening vist en flott treningsmoral og gode holdninger, samtidig som leken aldri har vært langt unna. Dette har resultert i veldig gode prestasjoner på 11-er laget, som vant sin 3. divisjonsavdeling i vår og nå spiller 2. divisjon med gode resultater. 7-er laget har hatt en noe tøffere sesong, men gutta har vist en flott moral og har møtt til både trening og kamå med mål om å utvikle seg som spillere.

Denne gjengen er forbilder for de andre i klubben og viser at med gode holdninger og treningsiver så vil man kunne utvikle seg i positiv retning både sportslig og menneskelig.

Årets talentpris lag, Hitra FK: J 13

Fra juryens begrunnelse:  Laget har i løpet av sesongen markert seg som et av de beste lagene i Trøndelag sin klasse og aldersgruppe. Beviset på dette er blant annet bronsemedalje i landets nest største fotballturnering Skandia cup. I vårsesongen gikk de gjennom serien med 8 strake seiere i 2. div. Laget er nå det eneste laget i øyregionen som spiller i en 1.div avdeling. Her har de også startet meget godt med to seiere av to mulige.

Laget består av en flott gjeng med positive, humørfylte og ikke minst treningsvillige spillere.

Spesialprisen, Frøya FK:  Preben Øien

Fra juryens begrunnelse:  Spesialprisen går til en spiller som gjennom mange år og utallige timer på gressbanen har utviklet seg til å bli et av de største – om ikke det største – talentet her ute i nyere tid.

Han har sammen med sine foreldre trent systematisk både før og etter organiserte treninger samt kjørt land og strand for å hente nye impulser. Dette har resultert i mange sonesamlinger og regionsamlinger opp gjennom årene. Han er for tiden vårt førstevalg som keeper i 3. divisjon og det i en alder av 16 år!

Han er et forbilde for alle med ambisjoner og viser at med vilje, tålmodighet og seriøs trening så vil man nå langt. Vi håper og tror at dette bare er starten på en lang og spennende karriere og ønsker ham all mulig lykke til videre.

Spesialprisen, Hitra FK: Kristin Jørgensen

Fra juryens begrunnelse: Fotballspilleren har vist meget gode fotballferdigheter, har gjennom mye trening tatt steg for steg på fotballbanen. Spilleren er et forbilde for andre fotballspillere på Hitra, og har vist at det går an å hevde seg høyt opp. I fjor viste spilleren under Island Games på Isle of Wight fotballferdigheter på et høyt nivå. Spilleren spiller i år for Trondheims Ørn, og er et eksempel på Hitra FK sin satsning på jentefotballen.

Vi håper prisen kan motivere henne til videre satsning på fotballbanen.