Etter en uavgjort og ett tap så langt i høst, må Frøya FK reise seg når de møter Strindheim borte søndag. Men de må klare seg uten Mats Henriksen, en av få frøyaspillere som har spilt samtlige førstelagskamper så langt denne sesongen.

På trening sist uke fikk han en smell i foten. Undersøkelsen avdekket et tretthetsbrudd i ankelen. Det betyr operasjon, og påfølgende seks uker med gips. Dermed er det lite sannsynlig at Mats Henriksen er tilbake på banen denne sesongen.

- Det er veldig surt. Men samtidig er det greit at man merket tretthetsbruddet, slik at det blir gjort noe med det, sier Mats Henriksen til Hitra-Frøya.

Frøya FK er godt forspent med spillere på midtbanen, og erstattere for Henriksen står i kø for å få sjansen. Blant annet har laget fått to estiske midtbanespillere: Janek Talda og Erik Reinso, som så langt hovedsakelig har prøvd seg på andrelaget.

- Ja, takke f… for at vi har fått inn det antallet spillere jeg sa at vi måtte ha, sier trener Roar Melkvik.

- Men det er aldri bra å bli tvunget til stadig å gjøre endringer. Og nye spillere trenger jo å komme seg inn i systemene, sier Melkvik.

Treneren sier laget uansett er bedre forspent foran søndagens kamp mot Strindheim en de var sist helg. Jan Are Klaussen og Håvard Solem er tilbake fra mesterliga-kvalik i futsal, og Niclas Midtsand er sannsynligvis klar etter skade.