Onsdag reiser Birgitte Bremnes til England. På den kjente Sanda Pod-banen skal hun kjøre testløp med sin nye bil: en Nitro Funnycar med 10.000 hestekrefter. Når mai kommer starter EM-rundene, og da skal hun gjennom sommeren kjempe mot fem engelske team om tittelen.

- Det blir meg - ei 25 år gammel jente - mot en gjeng mannfolk på 4o pluss. Det hadde vært arti å sette dem på plass, sier frøyværingen.

Men hun har ikke de største ambisjonene om å ta noen tittel i år. Med helt bil og nytt team starter hun i en klasse hun ikke har kjørt tidligere.

- Det er denne typen bil jeg har drømt om å kjøre helt siden jeg startet med dragrace som åtteåring. Disse bilene er kortere,og er de vanskeligste å kjøre, så det blir mer utfordrende. Det er verdens raskeste biler, og bakken rister når du kjører. Det blir derfor mer utfordrende, og vi er enige om jeg må lære meg bilen og tenke sikkerhet. Å kjøre i 300 miles (482 km/t) er liksom den magiske grensa. Fra før er min personlige rekord 296 mph (476 km/t). Men jeg har ikke noen forventning om å nå den i år, sier Birgitte.

Det var sammen med kjæresten Jamie hun startet det nye teamet foran denne sesongen. Høsten og vinteren er brukt på å bygge om bilen, og å skaffe sponsorer. Det koster å drive motorsport på dette nivået.

- Budsjettet er nært på en halv million. For å drive med dette er man veldig avhengig av å ha med seg sponsorer. Vi kom til kort med norske sponsorer, og har jobbet med, og fått med oss engelske og amerikanske sponsorer. I tillegg skal vi støtte den amerikanske organisasjonen "Make a Wish", som driver stort med veldedighetsarbeid, blant annet for kreftsyke barn, forteller Birgitte Bremnes. Vil presisere at vi ikke mottar penger fra Make a Wish, men at det er vi som støtter dem med at vi kan bidra med aktivitetsdager og lignende for barn og deres familier som ellers har en ganske tøff og slitsom hverdag.

I det daglige jobber Birgitte som revisor i de internasjonale selskapet BDO. Et yrke som kan virke svært langt unna det hun driver med på fritida.

- Om det er noen andre revisorer som driver motorsport? Nei, det vet jeg ikke om. De fleste er nok mer birken-typen, sier Birgitte. Men arbeidsåret som revisor passer godt med motorsport-hobbien.

- Som revisor blir det veldig mange timer overtid fra nyttår og til regnskapene er klare. Så jeg har litt avspassering til å kunne kjøre raserbil i sommerhalvåret.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no