Unge Martin August Myrseth fra Dyrøya er tilbake på Frøya igjen etter å ha deltat på Runde 1 i Drifting NM på Grenland Motorsenter i Skien. Martin August kvalifiserte seg som nr 4 og endte opp som nr 2 i finalen på lørdag i klassen Junior Drift.

- Vi er veldig fornøyd med et slik resultat i sesongåpningen. Vi har hatt endel trøbbel med oppsettet på bilen både før og under løpet så her har sjåføren holdt hodet kaldt og gjort det beste ut av situasjonen, forteller pappa Helge Myrseth.

Stevnet hadde over 50 deltakere med høyt nivå totalt fordelt på tre klasser.

- Dette lover meget godt for de kommende NM-rundene. Nå skal bilen få en skikkelig service slik at alt ligger tilrette for topp innsats i runde 2 på Vålerbanen 22. mai, sier Helge Myrseth.

Årets høydepunkt blir som kjent når NMK Frøya selv får arrangere NM-runde i år. Det skjer 26.-27. juni.

Helge og Martin August Myrseth

- Kjempemulighet for alle motorinteresserte

- Dette er et utrolig stort løft for NMK Frøya å kunne arrangere en nasjonal konkurranse på det flotte motorsportsenteret. For alle motorinteresserte i regionen er det også en kjempemulighet for alle til å få se norgestoppen i drifting kjempe om viktige NM poeng på hjemmebane, sa Stig Tore Sørli og Helge Myrseth nylig til lokalavisa Hitra-Frøya.

Ny bilsport

Drifting er en forholdsvis ny bilsport som vokser fort og er meget populær for publikum. I Norge så er dette organisert av Norge Bilsportforbund på lik linje som annen bilsport.

Her kan du lese hvordan 14-årige Martin August Myrseth slo langt eldre konkurrenter i fjor sommer ved hjelp av litt "PlayStation-øving".

Drifting NM 2015 vil bestå av totalt fem runder som skal arrangeres på Grenland Motorsportsenter i Skien ,Vålerbanen i Solør, Frøya Motorsportsenter på Frøya, Eikås Motorsenter i Bergen og Kristiansand Trafikksenter.

Frøya vil ha NM-stevne helgen 26.-27. juni i år.

Martin August Myrseth i aksjon i Drifting NM på Grenland Motorsenter i Skien.