Drifting

Søndag sikret Markus Furberg seieren i den norske R-Drift-Cupen. Siste runde gikk på Gardermoen, og selv om Markus kun klarte en femteplass i helgas runde, var det nok til å ta med pokalen heim til Frøya. Og søndag kveld ventet deler av motorsportmiljøet med både flaggborg og kake på motorsportsenteret, da drifting-gjengen kom heim fra Gardermoen.

- Jeg hadde selvsagt et håp, siden jeg leda før denne runden. Men jeg våget ikke tro helt på at jeg skulle ta seieren. Og det var mye nerver før jeg skulle kjøre i dag. Nå er jeg selvsagt fornøyd, sier Markus Furberg til lokalavisa, i det han har fått seg et kakestykke på motorsportsenteret.

Han setter også stor pris på mottakelsen han får når han kommer heim.

- Du ser selv hvordan folk støtter opp. NMK-Frøya er en fin gjeng, og er nesten som en familie, sier Markus.

Med på mottakelsen er også en annen ung uttiværing som har hentet pokal i år. Maja Udtian sikret for en måned siden seieren i Super Comp i European Dragracing series.

Både Maja (18) og lillesøster Mari (15) satser på å konkurrere i dragrace neste år.

Ellers har også andre unge utøvere fra NMK Frøya markert seg i drifting og go-kart. At Markus nå kommer heim som vinner av drifting-serien den første hele sesongen han deltar, er stort for klubben.

-Det er stort. Resultatmessig er dette helt klart den beste sesongen i klubbens historie. Jeg regner med at resultatene bidrar til enda mer rekruttering, sier Stig Tore Sørli, leder i NMK Frøya.

- Og vi merker det på stevnene at Frøya begynner å bli lagt merke til. Det er ikke bare en gang at speakerne har kommentert at "lille" Frøya er så godt representert, sier Helge Myrseth.

Markus Furberg (til venstre) ble feiret av andre talenter i NMK Frøya: Maja Udtian (dragrace), Martin August Myrseth (drifting), Anna Vikan (gokart), Linus Vatn Sørli (gokart), Mari Udtian (dragrace) og Oliver Sørli (gokart)