15. juni blir det arrangert sykkelritt for barn på flyplassen på Frøya. Arrangementet er en del av Tour of Norway for kids, som reiser rundt i Norge for å arrangere sykkelritt for barn. De skal innom 50 plasser i hele landet, men så langt er det bare Frøya som får besøk i Sør-Trøndelag. Her er det egne klasser for de som fremdeles bruker trehjulssykkel, og opp til de litt mer erfarne.

Lek og sikkerhet

Leder Marit Ervik i Frøya og Hitra sykkelklubb forteller at arrangementet er åpent for alle, og at lek og sikkerhet står i fokus.

- Det skal først og fremst være en morsom dag for barna. Vi ønsker å gi dem en like stor opplevelse som de voksne hadde under årets Tour de Frøya, sier Ervik.

Det er nettopp startet egen sykkeltrening for barn på Frøya, og det er et ønske om å lage et godt sykkelmiljø også for de litt yngre. Sykkelrittet på flyplassen er gratis og det vil bli delt ut premier til alle.

Stjerner i øynene

”Sykkelglede er i fokus”, står det på hjemmesiden til Tour of Norway for kids. Og det er akkurat det Ervik håper at arrangementet vil føre til.   - Det er mange voksne som går rundt med stjerner i øynene etter å ha vært med på Tour de Frøya, det håper vi at barna også kan gjøre etter dette.