Vi våger påstanden at aldri før har så mange fulgt Frøya FK på en bortekamp som sist helg mot Flå;

442 datamaskiner/mobiltelefoner fulgte da hele eller deler av live-oppdateringa lokalavisa Hitra-Frøya kjører i samarbeid med Stig Halvorsen i Frøya fotballklubb. Publikum kunne da gjennom Stigs tekstbeskjeder og bilde følge Frøya-spillerne til en ny borteseier.

- Flå-kampen var en slags høydepunkt-oppdatering, da jeg ikke kunne være tilstede selv. Hjemme mot Malvik på mandag 2. pinsdag blir det en skikkelig live-oppdatering der vi følger kampen mer detaljert, forteller Stig Halvorsen foran den viktige kampen mot forventet sterke malvikinger.

Live-dekning også fra Hitra FK

Gjennom fjorårssesongen samarbeidet lokalavisa og fotballklubben om live-oppdateringer gjennom hele sesongen. Fra neste uke er planen at også hjemme- og bortekampene til Hitra Fotballklubb (herrer) skal dekkes på samme måte, gjennom et samarbeid med klubbens Ola Vigdal.

Interesse rundt klubben

Da dette var nytt for lokalfotball-publikummet i fjor, fulgte i snitt i overkant av 200 datamaskiner hver kamp til Frøya FK. At årets sesong startet med nesten det dobbelte, lover godt. Sportslig leder Halvorsen tror live-overføringene skaper større interesse rundt klubben, i tillegg til gode resultater, selvsagt.

Overføringen fra FrøyaFK-Malvik mandag 20. mai starter ca en halvtime før kampstart kl. 1500. (Følg egen link som dukker opp før kampstart)

- Malvik er et av de beste lagene i avdelinga. De har fått en "midt-på-treet-start", men vil ende opp blant de tre-fire beste, tror jeg. Så dette tror jeg blir et av de bedre lagene vi møter. Vi håper på fullt oppmøte på kunstgressbanen 2. pinsedag, sier Halvorsen.

Hitra FK (herrer) spiller bortekamp lørdag mot Trønderlyn.