Det er et nytt lag med nytt støtteapparat skal føre stodarven videre. Årets lag er en blanding av norske og polske talenter, mikset med eksotiske profiler fra Albania, Canada og Cuba. Laget har en gjennomsnittsalder på 21 år - og er et ungt og ambissiøst lag

Eline Bye er den eneste ekte stodveitja i årets lag, men Sanna Fjeldvær og Nora Buvarp Lavik styrker det trønderske innslaget. Elisabeth Stokkenes og Eirin Dieseth er, sammen med Nora Buvarp, avgangselever fra Topp Volley og norske talenter som grep sjansen når Stod Volley ga dem jobb

Stod fra Nord-Trødnelag har nettopp gjennomført en fjorten dagers treningsleir med kamper mot gode lag i Polen. Laget tegner meget godt og kan bli tidenes norske volleyballag når de blir samspilte utover vinteren.

Atletiske Yudit Pumariega de Leon fra Cuba, en 21-årig landslagsspiller kan glede både trønderks og norsk volleyballpublikum med gnistrende angrepsspill med spenst og kraft.

Laget trener både i Stodhallen og Steinkjerhallen, for å være godt nok forberedt til både Nordic League og Europacupen - sesongens høydepunkt der Stod Volley spiller i Engelsholm i Skåne første helga i november og møter Vasas Obudas fra Budapest medio november. En slow start i oktober skal danne grunnalget for et kampfyrverkteri i november og desember.

Sanna

Dette er Sanna Fjeldværs første sesong i Stod. Tidligere har hun spilt topp-volleyball i Danmark, samtidig som hun har tatt fysioterapiutdanning.

Tidligere i år skrev hun kontrakt med Stod, og blir dermed en av landets få semiproffer i kvinnevolleyball.

- Det er ikke mange semiproffer, nei. Det er vel bare i Stod at man har et slikt opplegg, sier Sanna Fjeldvær. Hun er nå ansatt i en femti prosent stilling som kommunal fysioterapeut, og femti prosent som betalt volleyballspiller.

- Jeg gleder meg veldig. Vi har et veldig bra trenerapparat, og jeg er spent på hvordan det blir, sier hitterjenta foran seriestarten.

Lørdag får vi første svaret, når mesterlaget fra 2010/11 Uis Stavanger står på den andre siden av nettet i Stodhallen.