HITRA FK - FRØYA FK (2-1) 3-1:

- I dag er vi tøffere, vi tør holde på ballen og skaper flest sjanser. Vi vinner fortjent, sier Hitra-trener Ola Vigdal etter at laget fredag kveld slo naborival Frøya FK i Hitra idrettspark. Dette var det første oppgjøret mellom disse to lagene på fem år, og det var derfor knyttet spenning til styrkeforholdet mellom naboene.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er artig at gutta er veldig "på", det artig å slå Frøya, som har vært oppe i divisjonene og har motivert oss ei stund. Men vi må jobbe videre; vi trenger poeng og må spille slik hver helg framover, sier Vigdal, som allerede søndag tar mannskapet med til Bessaker for å spille neste serierunde (En kamp som egentlig skulle gå i juli.)

Mange fulgte kampen

Anslagsvis et sted mellom 250 og 300 personer var på stadion, som var pyntet både med norske flagg, vimpler og var rigget med live musikk. I tillegg til de mange publikummerne som trosset duskregnet, har i overkant av 600 datamaskiner fulgt lokalavisas live-oppdatering under kampen.

LES FYLDIG KAMP-REFERAT HER

Mens vært mange av tippetipsene i forkant lød klar Frøya-seier, var det hjemmelaget som sjokkerte med en svært tidlig scoring. Allerede etter cirka ett minutt dro Sindre Kvakland seg gjennom Frøya-forsvaret og satte ballen hardt til venstre for keeper. Utover i omgangen var det Hitra som vant flest dueller og spilte seg til flest sjanser. Likevel hadde Frøya noen få, men gode angrep. Som da Magnus Witzøe i det 42. minutt utlignet med en nydelig heading, på et like nydelig innlegg fra Remi Eide. Rett før pause - omgangen var vel på overtid - får Hitra corner, som heades i goalen av Robert Kluciar.

I andre omgang virket det som Frøya hadde fått mer kontroll og samspill, spesielt i bakre rekker, og spiller seg til et par småsjanser innledningsvis. Sindre Heggen Johansen er en av dem som jobber godt på midten og framover. Men han får for lite hjelp av medspillerne, og det er fortsatt Hitra som skaper de farligste sjansene. Like før slutt fastsetter Roar Strand Hansen resultatet til 3-1.

Skuffet Frøya-trener

- Det er skuffende, men vi må erkjenne at vi er ikke bedre enn dette akkurat nå. Og spillerne syns nok at det er ekstra surt å tape mot naborivalen, sier Frøya-trener Øystein Wik.

- Hva er forskjellen på lagene, etter din mening?- Hitra viser en vinnervilje, de vil mer enn oss.- Så det er innstillinga det skorter på?- Nei, det er det ikke.  Gutta går på banen og er heltent. Men vi sliter med litt for mange skader, vi er for dårlig samspilt og vi er ikke fysisk der vi skal være ennå. Nå får vi snart tilbake tre-fire spillere, og håper det skal bidra i rett retning, sier Wik.

(De fire spillerne er Jøran Adolfsen, Fredrik Witzøe, Jørgen Utvik Karlsen og Fredrik Andresen)

Kampens beste spillere

Lokalavisas vurdering:

Hitras tre beste:

Erik JørgensenOle EidePeter Rusina

Frøyas tre beste:

Sindre Heggen JohansenRemi EideMagnus Witzøe