Gjennom våren har Frøya Sjakklubb Barn og ungdom arrangert Barnas Grand Prix i sjakk. På turneringen har det ifølge klubbleder Malgorzata Kopaczek-Styczen vært et flott oppmøte med mange spillere.

- Og etter et så pass vellykket arrangement var det mange som ville et noe lignende skulle bli gjentatt snarest mulig. Og nå har den muligheten dukket opp, forteller hun.

15. oktober skal det nemlig være Kretsmesterskap i sjakk i Trøndelag. Og det skal spilles på Frøya bibliotek.

- Dette blir en enda større hendelse enn Barnas Grand Prix turneringen. Kretsmesterskap er nemlig en turnering som samler spillere fra hele fylket. Derfor kan de som bestemmer seg for å spille møte motstandere fra alle de forskjellige klubbene i Trondheim, som Hell og Elefantene, og andre steder som Orkdal og kanskje Kristiansund. Det er forventet ganske stort oppmøte ettersom for å delta i turneringer som NM må sjakkspillere ha deltatt i kretsmesterskap, forteller Malgorzata Kopaczek-Styczen.

Torbjørn Dahl, som hadde kurs for Frøyas Sjakklubb før sommeren, skal være dommer. I tillegg til Torbjørn så skal Malgosia Kopaczek-Styczen, som er lærer i Frøya Sjakklubb Barn og Ungdom, være assistent. Før turneringen skal hun nemlig på kretsdommerkurs. Etter å ha vært assistent i turneringen vil hun kunne bli godkjent som kretsdommer og senere lede slike turneringer selv. Så kanskje neste gang Frøya Sjakklubb Barn og Ungdom skal organisere en så pass stor turnering så kan hun være leder, håper sjakklubben.

- I utgangspunktet er det kretsmesterskap for barn og ungdom, men som i de fleste sjakkturneringer så er det også med en sjåførklasse for de voksne deltakerne. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til turneringen. Dette er en god mulighet til å få spille med motstandere utenfor øyregionen og sjekke sine evner i sjakk. Og når en slik mulighet dukker opp på Frøya, hvorfor ikke bli med? sier Malgorzata Kopaczek-Styczen.