Det var 25 lag som iår stilte på Nabeita Cup i idrettshallen på Sistranda i dag (lørdag). Dette er en cup for barn mellom 6 og 12 år fordelt på knøtte, miniputt og lilleputt, og som har blitt entradisjon som en vårmønstring.

- Litt færre deltakere i år, for vi kolliderte med enhandballturnering for barn. Det er bare greit for det skal ikke være entenfotball eller håndball men begge deler, sier Harry Osvald Hansen i Nabeita IL.

- Nabeita cup er arrangert for niende gang i år og det kan vitakke våre sponsorer for, sier Hansen.

Nabeita har planer om å utvide cupen til en todagers fotballfestivalneste år. Da blir det ikke bare enfotballfestival, men også en familiedag på våren 2013.

- Vi må da søke omfestivalstøtte for å få dette til å gå økonomisk sier Arild Kjerstad leder forNabeita IL, som da forventer da 150 – 170 barn fra Hitra og Frøya påfotballfestivalen 2013.

- Det blir mye arbeid men når en ser hva en har igjen avfotballglede er det verd og holde på med slikt arbeid, sier ildsjelene.

- Det er dette barna gleder seg til hele vinteren og viser enenorm iver i treningen og det er lite fravær. En far sa til sin sønn. Du er vel for syk til å trene i dag! Guttensvarte. Jeg kan ikke svikte teamet. Og trening ble det, forteller de.

Det neste store målet for de minste fotballspillerne er Lerøy Cup på Hitra etter påske.