For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Tim Roger Wærø

Alder: 26

Bosted: Hamarvika

Idrett: Konkurranseskyting

Meritter: Deltatt på Øylekene på Jersey

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Høydepunktet så lang var deltakelsen på min første konkurranse. Sitter igjen med en fantastisk opplevelse etter Øylekene på Jersey, og en lyst til å fortsette å konkurrere på høyt nivå.

Hvilke målsetninger har du fremover?

- Målsettingen videre er å få til kontinuerlig trening og en tropp til neste Island Games. Har også klasseregistrert med systemet her i Norge slik at jeg kan begynne å konkurrere hjemme. Drømmen er å vippe Menorca av tronen og ta gullmedalje i lekene.

Hvor mye trener du?

- Prøver å få til 3-4 treninger på banen i uka i automat trap og jeger trap. Det som terpes på er reaksjon og utholdenhet.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- Det at jeg begynte å være med på jakt i tidlig alder, og bestandig har vært interessert, har vært en viktig faktor til at jeg begynte med leirdueskyting. Jeg tar treningen og konkurransen seriøst, men samtidig klarer jeg å ha det gøy og lære av opplevelsene. Det er noe jeg mener er årsaken at jeg kan konkurrere på et høyt nivå. Jeg er også ganske sta og bestemt.

Hva motiverer deg?

- Å skyte på banen er fantastisk morsomt.  Det å se utviklingen og det å skyte ”perfekte sett” er nok til å holde meg motivert til å fortsette.