For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Preben Øien

Alder: 19

Bosted: Dolmøya/ Trondheim

Idrett: Fotball

Meritter: Keeper i rekrutteringsgruppa til Ranheim IL

Hentet opp i A-lagstroppen til Ranheim IL

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Det første jeg kommer på var da vi slo Byåsen etter straffekonkurranse i Jr. NM i fjor. Vi spilte egentlig en dårlig kamp, og det sto 0-0 etter 90 minutter, pluss ekstraomganger. Følelsen av å dra det hele i land, og med det å gå videre til åttendelsfinale er noe jeg ser på som en fin opplevelse. Jeg må også nevne det å være med på eliteserie-kvaliken mot Kristiansund i år som et høydepunkt.

Hvilke målsetninger har du framover?

- Jeg jobber hver dag for å bli bedre enn jeg var i går. Drømmen er å bli så god at jeg kan leve av det jeg driver med.

Hvor mye trener du?

- Vi trener fem ganger i uka med ball. I tillegg til har vi to til tre egne fysiske økter i uka, samt egentrening de helgene det ikke er kamp. Så jeg trener nok et sted mellom 12-15 timer i uka regner jeg med.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- Jeg tror det er vanskelig å bli god til noe uten at man selv vil det ufattelig mye, så min stahet er nok en egenskap som kommer godt med. Samtidig handler alt om å ikke gi opp, men ha tålmodighet selv om ting ikke alltid går som du tenker.

Hva motiverer deg?

- Tanken på konkurrentene mine. Hvis jeg skal bli bedre enn de jeg konkurrerer mot, nytter det ikke droppe treninger. Jeg liker å se på det slik: skal man bli bedre enn noen som allerede er bedre enn seg selv, må man trene både mer og bedre enn dem.