Prosjektkoordinator Jan Otto Fredagsvik i Helhetlig idrettspark bekrefter søndag kveld at Rosenborgs A-lag kommer til Frøya og den splitter nye storhallen nå i høst.

- Slik det nå ligger an, så kommer RBK med sitt A-lag til Frøya 23. eller 24.november. Da kan vi være med å hylle årets seriemester og kanskje også cupmester, forteller Fredagsvik på prosjektets Facebook-side.

Storhallen legger opp til kamp og at øyværinger skal være både på banen og på tribunen.

Kamp mot øyværinger

- Som motstander for RBK håper vi på et sammensatt lag fra Frøya og Hitra, kanskje med et par innhopp fra gamle RBK-ere. Kampen blir en tjuvstart på den offisielle åpningshelga, som sannsynligvis blir 20.-22. januar, forteller Fredagsvik.

Helhetlig idrettspark kommer etter hvert til å legge ut ca 500 sitteplasser og et større antall ståplasser for salg når alt er klart.

Sist vinter møtte lokalavisas reporter RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og rosenborgerne under deres treningsleir på spanske La Manga. Ingebrigtsen fortalte da at han kjente godt til bygginga av storhallen og innendørs fotballbane på Sistranda, men vektla også muligheten for mange andre idretter.

- Fantastisk

- Satsinga på den store fotballhallen som bygges på Frøya synes jeg er fantastisk. Det er jo en flott arena og jeg vil tro det ikke er bare muligheter for fotball der, men for alle ungdommer som vil drive med ulike idretter. På den måten får man jo aktiv ungdom og forhåpentligvis velger de å holde seg til idretten uansett hvilken type de velger, sa  Ingebrigtsen til Hitra-Frøya.

RBK-spillerne under deres treningsopphold på Gran Canaria. Foto: Ronny D. Teigås

Talentene

RBK-treneren sier klubben følger godt med på hva som skjer ute i distriktene, også på Hitra og Frøya.

- Vi i Rosenborg, gjennom Salmarfondet, følger med de unge spillerne der ute og vet det jobbes bra utpå der. Det kommer bra spillere derfra. Det er vel bare et spørsmål om tid før de kommer et steg videre tenker jeg, for talentene er der ute. Og slik blir det jo gjerne når man skaper et miljø og en kultur for å trene ved å gjøre slik Frøya gjør nå, med basishall og fotballhall. Desto mer lek med ball, jo bedre blir man jo. Kjernen i all idrett er at man må synes det er artig, poengterer treneren.

Ferdig i midten av november

Fredagsvik i Helhetlig idrettspark forteller at prosjektet skal spikre endelig opplegg rundt åpningshelga nå mandag 17. oktober.

- Storhallen med tribuner og topp utstyr skal være ferdig i løpet av uke 45 (11.nov)såfremt ikke noe uforutsett skjer. Servicebygget vil ikke være ferdig før uke 48/49. Det burde svært gjerne vært klart i uke 47, og det er lov å håpe! Været har vi i alle fall med oss, skriver Fredagsvik søndag.