Fattige 4,11 sekunder brukte Maja Udtian på å oppnå 445 km/t med bilen sin på Tierp Arena i Sverige på søndag. Dermed har hun lisens til å kjøre den råeste klassen i dragracing, Top Fuel.

Slike vanvittige hastigheter på kort tid krever sitt både av kropp og av hjerne.

- Jeg er så utrolig glad! Endelig funket bilen for oss, og det siste draget på 4,11 og 445km/t hadde vi ikke drømt om! Bilen fungerte perfekt etter enorm jobb fra hele teamet. Jeg er utrolig stolt av det teamet jeg har i ryggen. I dag er jeg litt sliten, og kjenner at det kreves mye både fysisk og ikke minst psykisk å kjøre noen sekunder, sier 19-åringen til lokalavisa Hitra-Frøya når vi får kontakt med henne et stykke utpå mandagen.

Supermotivert for EM

Frøyværingen blir den yngste kvinnen noensinne som forsøker seg i dette europeiske fartssirkuset. Utmattelsen etter helga er fort glemt, lover hun.

- Det er bare gøy og vi er supermotiverte for fortsettelsen. Denne helga fikk vi se at vi kan hevde oss i toppen blant de beste Top Fuel-teamene, sier Udtian.

- Føles jo som jeg drømmer

Hun er selvsagt svært fornøyd med at lisensen endelig er i boks og at hun og teamet kan reise til England for å debutere i EM-løp. Det skjer torsdag i neste uke.

- Det blir spennende! Ellers er jeg også helt rørt over hvor mange som har fulgt oss gjennom helgen og hvor mange fine meldinger, kommentarer og støtte jeg har mottatt. Det gjør dette enda gøyere å drive med, og jeg er kjempeglad for at "mannen på gata" synes det er gøy at vi driver med noe som ikke alle andre driver med. Det er helt fantastisk, føles jo som jeg drømmer, sier hun.