Fotball herrer 5.divisjon

Hitra FK - Frøya FK: 1-2

Hitra idrettspark

Frøya FK G19-keeper Fredrik Onsøien Sandvik måtte steppe inn i lokalderbyet mot Hitra FK på kort varsel. Unggutten ble slett ikke skremt, selv om det var den argeste naborivalen som inviterte til kamp. Og juniorkeeperen «gjorde seg ikke bort», slik trener Bjørn Ervik oppsummerte det etter at seieren var sikret. Sandvik hadde flere matchavgjørende redninger, spesielt et par bein-parader.

- Jo, det gikk bra, sier han kledelig beskjedent til lokalavisa Hitra-Frøya i minuttene etter at dommeren blåste av kampen. Da var det klart at Frøya tok en viktig skalp i kampen om å være øyregionens beste lag. Med tre nye poeng fredag kveld beholder Frøya fortsatt tabelledelsen i 5. divisjonsavdelinga. Frøya har nå ti poeng mot Hitras seks.

Jan Kelnar (t.v.) og Jøran Adolfsen med tommelen opp etter at Frøya vant årets første lokaloppgjør. Foto: Trond Hammervik

Startet forsiktig

Kampen startet rimelig forsiktig fra begge lag. Det var tydelig at lagene følte hverandre forsiktig på tennenei startminuttene og ikke med samme startintensitet som vi er vant med fra tidligere lokaloppgjør. Frøya hadde et lite spillemessig overtak i første omgang, men lenge var det Hitra som hadde et knapt forsprang i sjansestatistikken. Omgangen endte 0-0.

Les alle detaljene om høydepunkter og scoringer fra vår live-oppdatering her (krever innlogging i HF+)

Gjestene gikk kjapt i angrep i starten av andre omgang. En målsjanse i første minutt ble avløst av et mål like etter. Jan Kelnar var sterk i mange anledninger i kveld, og benyttet fysikk og teknikk til å sette den første ballen i mål. En god stund senere traff hjemmelagets lange innlegg fra Dan Mahyar Rahimian en klynge spillere foran Frøya-målet. Roar Strand Hansen ble kreditert scoringa (selv om det ble diskuterert på sidelinja at det muligens var et selvmål.) Men Frøya lot seg ikke distrahere, rett etter avspark gikk man i angrep igjen Andreas Pettersen Johansen fører Frøya tilbake i ledelsen med sin 1-2 scoring.

Hitra flyttet opp flere spillere mot slutten og hadde ved flere anlendinger muligheten til å utligne, men Frøya avklarte hver gang og tok seieren.

Frøyatreneren: - Vi er stort sett bedre

Frøyatrener Bjørn Ervik er godt fornøyd både med resultatet og laget.

- Vi blir satt under press de siste ti minuttene, samtidig som vi ikke er så fryktelig hissige på å angripe. Men stort sett syns jeg vi er bedre enn dem, spesielt utover i andre omgang, sier Ervik mens lyden av høy musikk og jubelrop ljomer fra bortelagets garderobe. Stemninga er naturligvis god.

- Ja, det er noe med å vinne disse kampene. Jeg liker borteseiere like godt uansett

- Noen du mener utmerket seg spesielt på laget ditt?

- Jeg vil framheve laget, egentlig. Men hvis du skal ha et navn, så må vi nevne juniorkeeperen. Det var hans første seniorkamp for mitt lag. Han ble kasta inn og gjorde seg ikke bort. Ellers var det også flere; Olle, Aqqalu, Jøran … , oppsummerer treneren.

Hitratreneren: - Jeg føler de tok oss på innsatsen

Kollega Ole Hofstad Eide i Hitra FK syns dette var et surt tap. Og et fortjent et.

- De jobber mer enn oss og vil mer vinne. Vi skaper flere sjanser, men jeg føler de tok oss på innsatsen, og det er de verste tapene. De mange gule kortene til Frøya viser at de trøkka til mer enn oss. De stilte opp i dag, det gjorde ikke vi i dag, sier Eide, som også i dag måtte steppe inn som keeper siden Roland Repinsky fortsatt er ute med skade. Han er operert for meniskskade og ventes tilbake innen to-tre uker.

- I dag er vi langt ned på lista over reservekeepere. Roland er ute, Fredrik Årvik har en skade, Adrian Ranheim likeså, Ståle Arntsberg er bortreist, så jeg er nok fjerdefemte-valget, sier han.