- Dette var stort. Det er arti å få en sånn stjerne, sier Peder Grøtte.

Til tross for sin oppvekst på Frøya - langt fra nærmeste travbane - har Peder Grøtte alltid hatt travsporten i blodet. Bestefaren i Selbu drev med hester, og siden han flyttet fra Frøya har Peder eid i hele elleve travere. Med kjøpet av Juliano Rags for to og ett halvt år siden, kan han ha skutt gullfuglen.

- Det var jeg som skaffet hesten, og fikk inn medeierne. Jeg eier en sjettepart i den, sier Peder Grøtte, som er bosatt i Trondheim.

Og med kusk Noralf Brækken gikk Julioano Rags helt til topps i klassen for fireåringer i Norsk travderby på Bjerke sist søndag.

-  Det betyr jo at det er landets beste fireåring, og en av de mest lovende hestene i landet. Den har banerekorden for treåringer på Leangen, og er den raskeste norskfødte fireåringen på voltestart gjennom tidene, forteller Peder Grøtte.

Han håper og tror de skal få mye glede av hesten i årene som kommer.

- Vi har matchet han forsiktig så langt. Vi håper at han etterhvert skal markere seg i de store løpene i Sverige, sier Peder Grøtte.

Og Juliano Rags har allerede begynt å betale seg. Helgas seier ga en premie på 750.000 kroner. Etter at kusken har fått sitt, blir det likevel godt over 100.00 kroner på sekspartseier Peder Grøtte.

PS: Juliano Rags har ei søster som heter Madonna Rags. Også her er det frøyværinger inne på eiersiden. Hun eies av et lag med ti kvinner, med blant andre Marit Wisløff Norborg og Anita Sandvik fra Frøya. Madonna Rags kjører løp på Leangen i kveld, mandag.