I løpet av helga sesongdebuterer Frøya ILs herrelag i tredjedivisjon, Frøyas damer i fjerde, og det ferske damelaget til Hitra i femtedivisjon.

Til tross for at bookingselskapet NordicBet spår frøyaherrene langt nede på tabellen, er det nettopp herrelaget som utrykker de største ambisjonene i forkant av sesongen. For to uker siden spilte laget seg til finalen i Trønderenergi Cup, hvor de tapte for Skogn.

- Det er bare å sette penger på oss, så får dere igjen bra med penger, smiler trener Roger Tvervåg.

- Skal hevde oss i toppen

Om ikke ambisjonene er å vinne serien, så mener han laget har sjanser til å hevde seg i toppen.

- Jeg mener vi skal klare å hevde oss blant de tre-fire beste. Er vi heldige og får beholdt alle spillerne skadefrie, og får en god start, så kan vi være med og kjempe om opprykk, sier Roger Tvervåg, som tok over som hovedtrener da Maciej Karpinski ga seg.

Tvervåg hadde så seint som i fjor innhopp på banen, men 49-åringen sier at det nok må være skikkelig krise hvis han skal sette seg inn på laget i år. Det er størrelsen på stallen som skaper litt usikkerhet. Per i dag har de kun 14 spillere å ta av. Og av disse trener halvparten på Frøya, mens den andre halvparten er stasjonert i Trondheim.

- Både det at vi ikke er flere i stallen, og at vi trenger å spille sammen de fra Frøya med byspillerne våre, gjør oss sårbare. Vi trenger alle de vi har nå, og at de klarer å spille seg sammen som lag. Men de 8-9 beste spillerne vi har holder et høyt nivå, og flere har erfaring fra både første- og andredivisjon. Derfor er jeg optimist, sier Roger Tvervåg.

Reduserte forventninger

For Frøya ILs damelag er situasjonen motsatt i forhold til bookmakerne. NordicBet gir laget lavest odds (4.0) på å vinne sin fjerdedivisjonsavdeling. Men det er usikkert hvor godt bookingselskapet kan ha sjekket situasjonen for fjerdedivisjonslaget. Frøyadamene har mistet mange sentrale spillere i forkant av sesongen: Ulrikke Karlsen (nybakt mamma), Emma Knutshaug, Vilde Vågø, Trude Larsen og Tuva Fredagsvik Bremnes er alle borte. Og Øystein Claussen har sluttet som hovedtrener. Han konsentrerer seg nå om jenter !6-laget som satser i regionserien.

- Vi har nok litt reduserte forventninger i år, sier oppmann Eli Kristin Fredagsvik.

- En del av damene har trent sammen med jenter 16, men vi har ikke kommet skikkelig i gang med egne treninger ennå. Vi har mistet så og si hele back-rekka fra i fjor, og har en litt tynn stall. Men vi har med oss noen veteraner, og vi er ganske bra forspent i angrep, sier Fredagsvik.

Ungt lag

Etter mange års opphold stiller Hitra IL i år damelag i femtedivisjon. Laget har ennå ikke fått seg noen fast trener, men Ann Kristin Kjerringvåg Willman har hatt fire-fem treninger med laget nå fram mot seriestarten.

- Det er en del gode enkeltspillere i laget, men det er et ungt lag, og de trenger tid til å spille seg sammen. Jeg regner med at det er en del lag i avdelingen med rutinerte veteraner, og jentene vil nok få det tøft i en del kamper. Vi kommer til å ta en kamp i gangen, sier Kjerringvåg Willmann.

Kampene

Herrer 3. divisjon: Frøya IL møter Røros borte på lørdag.

Damer 4. divisjon: Frøya IL tar imot Tynset heime på søndag.

Damer 5. divisjon: Hitra Il tar imot Tynset 2 heime i Hitrahallen på lørdag.

Regionserien jenter 16: Frøya spiller borte mot Byåsen2 på søndag

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no

Hitras ferske damelag. Øverst fra venstre: Silje Glørstad, Live Stub, Aina Sundet, Andrea Sivertsen, Ingrid Therese Hestnes, Synnøve Dypvik, Line Sundet og Malin Strand. Nederst fra venstre: Elisabeth Sætherbø, Dounya El Yamani, Amanda Ratejczak, Anne-Lise Kvakland og Heidi Hevnskjel. Foto: Cecilia Bruråk