Om få dager reiser Daniese Sæther (18) og lagleder Jens Christian Reberg i Frøya og Hitra Taekwon-do-klubb til Thessaloniki i Hellas, hvor Daniese skal delta i Europamesterskapet i Takewon-do.

Landslagsplass

Etter en høydramatisk finale i vinter, kunne Daniese ta hjem gullet og Norgesmester-tittelen i Taekwon-do klassen "eldre junior, damer, sort belte".

- NM-tittelen var en bragd i seg selv, og Daniese har et eller annet som ikke mange andre har. Det så vi under NM-finalen, sier Jens Christian Reberg.

Daniese imponerte langt utover øyregionens grenser, og ikke mange timer senere fikk hun beskjed om at hun var ønsket på det norske landslaget. Siden den gang har hun så og si øvd daglig for å komme i EM-form.

Kampkunst

Taekwon-do er blant verdens ti største idretter og en kampkunst med semi-kontakt, det vil si at man ikke skal røre motstanderen med styrke i slag eller spark.

- I Taekwon-do blir man bedømt på kraft, rytme, bevegelse, pusteteknikk og hvorvidt i hvilken grad utførelsen er korrekt.

Taekwon-do består også av 2500-3000 ulike teknikker, som blir satt sammen til 24 ulike mønster man skal perfeksjonere. Det korteste mønsteret har 19 bevegelser, mens det lengste mønsteret har hele 74.

Daniese skal konkurrere i to ulike grener innen Taekwon-do. Det ene er sparring mot en motstander, det andre er å gå mønster. Sistnevnte er hun valgt ut til å stille i - til tross for at det i utgangspunktet er sparring hun er på landslaget for.

Daniese Sæther og lagleder Jens Christian Reberg i Frøya og Hitra Taekwon-do-klubb, gjør de siste forberedelser før avreise.

Drømmer om medalje

Det er en svært så spent og nervøs Daniese, lokalavisa møter på en av hennes siste treninger før skal hun skal i aksjon ute i Europa.

- Jeg skal lære, oppleve og gjøre mitt aller beste, smiler hun stort.

For det blir tøft å møte Europas beste taekwon-do utøvere. Daniese tør ikke ha de store forventningene, men sier at det selvfølgelig ville vært stas med medalje. Det er drømmen.

- Ellers blir hele opplevelsen av å være i et Europamesterskap stort. Høydepunktet blir å ta det første steget på matta og i ringen, mens Europa ser på.

11. april reiser de nedover til Hellas for å konkurrere og kommer hjem igjen mandag 18. april.

- Forhåpentligvis med en eller to EM-medaljer i bagasjen, smiler Jens Christian Reberg. - Men som Daniese sier selv, så er dette hennes første deltakelse i et stort internasjonalt mesterskap. Det stort at hun har kommet så langt som til EM.